MHP'de tepki gösterdi !

MHP'de tepki gösterdi !

Cumhuriyet Gazetesi'nin ortaya çıkardığı MİT TIR'ları ile ilgili görüntüler hakkında MHP'den çok sert tepki geldi.

Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı MİT TIR’larındaki silah ve mühimmat görüntülerinin yankıları devam ediyor.

Bugün Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar imzasıyla manşetten MİT tırlarına ait olduğu fotoğraflarla verilen "İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar" başlıklı haber gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT tırlarına ait olduğu belirtilen fotoğrafların yayınlandığı Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında soruşturma başlattı.

Konuyu internethaber.com'a değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, gazetecilerin gazetecilik yaptığını söylerken, haklarında terör örgütü suçlamasıyla dava açılmasını da "terör örgütüyle masaya oturanlar bir başkasını nasıl terör örgütü olarak suçlayabiliyorlar, anlayamıyorum" diye eleştirdi.

DEVLETİN YAPTIĞI HUKUK DIŞI İŞLEM ORTAYA KONULMUŞ

Bu haberi yapanlara terör örgütü suçlamasıyla soruşturma açılıyor, terör örgütüyle masaya oturanlar başkalarını nasıl terör örgütü diye suçlayabiliyorlar anlamakta zorluk çekiyorum. Asıl terör örgütü, illegal, hukuk dışı olan insanlar değil midir. Şimdi bir basın mensubu, devletin yaptığı hukuk dışı bir işlemi ortaya koyarsa nasıl olur da örgüt mensubu olarak nitelendirilebilir.

BİR SÜRÜ İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUYORSUNUZ, BAS BAS BAĞIRIYORSUNUZ

Siz illegal bir iş yapıyorsunuz, Türkiye'yi zor duruma sokuyorsunuz, bir sürü insanın ölümüne sebep oluyorsunuz. Yarın sizin ülkenizde de aynı durum meydana geldiğinde, başkaları bunu yaptığında bas bas bağıracaksınız, şimdi buna laf ediyorsunuz, böyle bir saçmalık olmaz.

İYİCE KAFAYI YEDİLER

Biz bunu en başından beri yanlış yapıldığını, terör örgütlerine silah gönderildiğini söyledik. Şimdi Allah aşına Esad'la çarpışan gruplar hangi tür bir örgüt, sen istediğin kadar Esad'ı diktatör ilan et, birisi BM'lerce tanınan bir devlet, diğeri ise onunla mücadele eden bir örgüt. Sizin tasvip ettiğiniz, legal gibi gördüğünüz kişi aslında gayrihukuki bir nitelik taşıyor, bu kadar saçma bir şey olmaz, bunlar iyice kafayı yediler.

YARIN SURİYE ŞİKAYET EDERSE... 

Yarın Suriye bunları Lahey Adalet Divanı'na şikayet ederse ne yapacaklar. Yardım malzemesi deyip silah gönderiyorlar, zaten silah olduğu belliydi. O yüzden jandarmaları tutukladılar.

NASIL MÜSLÜMANLAR Kİ... 

Şimdi nasıl bir Müslümanlık anlayışı ki, Müslüman olduklarını iddia edenler iki Müslüman grubun birbirini kırmasına müsaade ediyor, buna destek oluyor. Başka devletin içişlerine müdahale ediyor. Yarın senin içişlerine müdahale edilirse ne yapacaksın.

Bazı gazetecilerin haberi yapan gazeteciler için "içeri tıkılmalı" demesini eleştiren Halaçoğlu şunları söyledi:

GAZETECİLİĞİN İLKESİ BUDUR 

Kişiler nasıl oluyor da bu gazetecilere tutuklanmalıdır diyebiliyor, gazeteciliğin ilkesi, haber değeri taşıyan bir konuyu ortaya koymaktır. Devlet yalan söylüyorsa, hükümet yalan söylüyorsa, görevi, bunu ortaya çıkarmaktır.

İnternethaber