MHP'den Erdoğan ve Davutoğlu'a sert sözler

MHP'den Erdoğan ve Davutoğlu'a sert sözler

MHP'li Büyükataman, koalisyon tartışmaları için "davul Davutoğlu'nda tokmak Erdoğan'da" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Koalisyona bizim razı olmadığımız yönünde kamuoyu yalan ve yanlış bilgilendirilmektedir. Davul Başbakan'ın boynundadır, ama tokmak Cumhurbaşkanı'nın elinden düşmemektedir.' dedi.


AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmeleri hakkında yazılı açıklama yapan Büyükataman, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı’ndan almasıyla başlatmış olduğu koalisyon hükümeti oluşturma çalışmalarının başarısızlıkla sonuçlandığını ve Türkiye’nin bir erken seçim sürecine girdiğini ifade etti. Koalisyon kurma çalışmaları kapsamında Davutoğlu’nun, MHPGenel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğünü hatırlatan Büyükataman, “Yapılan görüşmelerde Sayın Genel Başkanımızın çabasına rağmen bir sonuç alınamamıştır. Haddizatında Sayın Davutoğlu’nun ne yazık ki Genel Başkanımızın yapmış olduğu Saray vesayetinden kurtulup görüşmelere gelmesi hususundaki uyarılarını dikkate almadığı ve aslında bir koalisyon görüşmesi yapmak yerine kamuoyuna yönelik olarak göz boyama amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiği müşahede edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

GELİŞMELERİ CANLI İZLEYİN

Büyükataman, “Davutoğlu, Saray’ın koalisyon kurulmaması yönündeki ağır telkinleri ve baskıları nedeniyle koalisyon görüşmelerinden bir netice çıkaramamış ve terörün azıttığı, ekonomik kırılganlığın arttığı bir dönemde koalisyon kurmamak için çıktığı turları noktalamış, ülkemizi bir erken seçim kaosuna götürmek yoluna sapmıştır.” diye devam etti.

MHP’nin sorumluluktan hiçbir zaman kaçmadığını ve dört temel ilkeyi gündeme getirdiğini kaydeden Büyükataman, ilkeleri şu şekilde açıkladı: "Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılacaktır. Sürecin tümüyle tasfiyesi sağlanacaktır. Toplum hayatını felç eden, adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet veyolsuzluk iddiaları 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınarak, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilecektir. Anayasal yetki ve sorumluluklarını inat ve ısrarla çiğneyen, hiçbir kural tanımayan Cumhurbaşkanı'nın, görevinin gerektirdiği meşru ve hukuki zeminde bulunmasının yanı sıra kuvvetler ayrılığı prensibinin parlamenter demokrasiyle muhafazası sağlanacaktır.”

“UZAKTAN KUMANDALI, SANAL BİR BAŞBAKAN İSTER İSTEMEZ ‘AOÇ MUHTARI’NIN KONTROLÜ ALTINDA OLACAKTIR”

Başbakan Davutoğlu’nun bu ilkeleri kabule yanaşmadığını belirten Büyükataman, açıklamasında, Başbakan ve 'AOÇ muhtarı' dediği Cumhurbaşkanı'nı şu sözlerle eleştirdi: "Dolayısıyla Sayın Davutoğlu yolsuzlukların hırsızlıkların üzerinin örtülmesini, ülke bütünlüğünü tehlikeye düşüren ihanet projelerinin devamını, Anayasa'nın delinmesini, rejimin tartışmaya açılmasını destekler bir siyaset ortaya koyacağını açıkça ifade etmiştir. Sayın Davutoğlu, Saray’ın arzularını ve çıkarlarını savunmayı, ülkenin milletinin korunmasından daha önemli tutmuştur. Bütün bunlardan sonra da çıkıp koalisyona bizim razı olmadığımız yönünde kamuoyu yalan ve yanlış bilgilendirilmektedir. Davul, Başbakan'ın boynundadır, ama tokmak Cumhurbaşkanı'nın elinden düşmemektedir. Siyasi ahlak mı, bunlarda hiç aramayın. Uzaktan kumandalı, sanal bir Başbakan ister istemez ‘AOÇ muhtarı’nın kontrolü altında olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu tarz bir koalisyon hükümetinin içerisinde olması elbette düşünülemezdi. Sayın Genel Başkanımız bu çerçevede oluşturulacak bir hükümetin ülkeye ve millete yarar getirmeyeceğini açıkça ifade etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, vatana ve millete olan bağlılığını ortaya koyarken, bu kutlu değerlerin savunuculuğunu yaparken, asla göz ardı edemeyeceğimiz temel değerler ahlak, fazilet ve namus ilkelerimizdir.”

“PKK’NIN VE İMRALI CANİSİNİN AFFINA NEZARET EDENLER, KARA PARAYA DA KURYELİK YAPMIŞTIR”

‘TC’nin tasfiyesine, Kürdistan’ın kurulmasına, PKK’nın ve İmralı canisinin affına nezaret edenler, kara paraya da kuryelik yapmıştır’ diyen Büyükataman, “Bir yanda hainlere prim verip sınırsız kredi açanlar, öte yanda Türkiye’yi 'Kel Ali’nin Bağı'na çevirenler, baştan ayağa soygun düzeni kurdular. Bizler, temiz toplum, temiz siyaset önerirken, yetim hakkı yiyenlerden hesap soracağımızı söylerken bunun gereklerini ihtiyaç gördüğümüz anda yerine getirmekten çekinmeyiz, korkmayız. Ve hiçbir ikbal uğruna da toplumun kabul edemeyeceği, ahlakımıza sığmayan, inançlarımıza ters gelen gelişmeleri sineye çekemeyiz.” ifadelerini kullandı.