MHP'den o iddialara yalanlama !

MHP'den o iddialara yalanlama !

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, “Yargıtay kurultayı onadı” iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Büyük Kurultayı'yla ilgili Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının onaylandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin MHP büyük kurultayının toplantıya çağrılması konusunda kayyum heyeti görevlendirilmesine ilişkin Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının onaylandığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kamuoyunu bugüne kadar gerçek dışı haberlerle yönlendirmeyi adet edinenlerin algı operasyonu yaptığını savunan Öztürk, şöyle devam etti:

"15 Mayıs'ta düzenleneceği ilan edilen sözde kurultaya ilişkin girişimlerin yargı kararıyla durdurulması üzerine, bu defa da dava arkadaşlarımız üzerinde bilgi kirliliği yaratarak ne pahasına olursa olsun camiamızı kaosa sürüklemek gayretinde oldukları bir kez daha anlaşılmıştır."

Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerince verilen ihtiyati tedbir kararlarının icra müdürlükleri aracılığıyla infazına başlandığını ve bu kararların bütün güvenlik birimlerine ulaştırıldığını ifade eden Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hal böyle olmasına rağmen, korsan kongre girişimlerinde sukutuhayale uğrayanlar, umutlarını kamuoyuna servis ettikleri gerçek dışı haberlere bağlamışlardır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının infazı Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri tarafından Yargıtay denetimi sonuna kadar durdurulmuş olup, Yargıtay 18'nci Hukuk Dairesinin incelemesi halen devam etmektedir. Basın yayın organlarına servis edilen haberler gerçek dışıdır. Konuyla ilgili yalan haber yayınlayan ve kamuoyu oluşturanlar hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımız saklıdır."