MHP'li Vural'dan ağır sözler !

MHP'li Vural'dan ağır sözler !

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kayyum olayını ağır bir dille eleştirdi.

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural'dan değerlendirme. Vural, Bugün TV, Kanaltürk, Bugün gazetesi ve Millet gazetesinin de içinde yer aldığı Koza-İpek Grubu’na kayyum atanmasını ağır bir dille eleştirdi.

Vural, “Bunlar adeta kendi hukuklarını kendileri yapıyorlar. Bu gücün kaybolmayacağını düşündüler önce. 7 Haziran’da kaybolduğunu görünce, güç kaybolunca kendilerini kaybettiklerini biliyorlar, çünkü bir haram ve yalan saltanatı kurmuşlar. Güç gidince bu haram ve yalan saltanatı, Babil Kulesi yıkılacak. Bütün bunları yapanlar, yaptıklarının hesabını vereceği gün yaklaştıkça biliyorsunuz korkuları azıyor. Korkuları azınca devletin gücünü kullanıyorlar. Kara para aklama çetesi kurdular.” dedi.

Grup Başkan Vekili Vural, İzmir'de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Burada Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Vural, Koza-İpek Grubu’na kayyum atanmasına değinerek, “Tehdit bu. Aynı zamanda korkularını gösteriyor. İnsanlar kaybedeceklerini, vatandaşın kirli, pis, işlerini gördüğü zaman Türkiye’de dolaşacak sokak bile bulamayacaklarını bildiği için korkutma, sindirme, tehditle yok etmeye yönelik bir çaba sarf ediliyor.” dedi.

"Tehdit ediyorlar"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, beyaz Toros’larla tehdit ettiğini ileri süren Oktay Vural, “Söylemlere bakın. Başbakan tehdit ediyor, beyaz Toros’larla tehdit ediyor, PKK terör örgütüyle tehdit ediyor. Bir başkası, ‘1 Kasım’da olmazsa yeniden seçim gelir.’ diye seçimle tehdit ediyor. Bir başkası, Meclis Başkanı, milleti işsizlikle tehdit ediyor. Bir tarafı, dağıttıkları kömürle tehdit ediyor. Yani tehditle vatandaşın oyunu alıp kendi pisliklerinin üzerini örtmek istiyor. Bu yüzsüzlük değil mi? Terör örgütüyle birlikte, beraber plan yapacaksın, pusuya düşüreceksin askerimi, polisimi, cumhuriyetimi temellerinden sarsacak anlaşmayı Dolmabahçe’de imzalayacaksın, haram paracı Reza’yla 17-25 Aralık’ta kirli, pis ilişkiler kuracaksın, yaptığın ihalelerden pay alacaksın, havuz medyası kuracaksın, ihale havuzları kuracaksın, ondan sonra da kalkıp bu milletin iradesiyle kendi şahsi istikbalini inşa edeceksin. Şimdi bütün bunları yapanlar, yaptıklarının hesabını vereceği gün yaklaştıkça biliyorsunuz korkuları azıyor. Korkuları azınca devletin gücünü kullanıyorlar” dedi.

"İhalelerde kurdukları havuzlarla medyayı gaspettiler, milletin hakkını hukukunu gaspettiler"

Anayasa’nın 30. maddesinin, basın yayın organlarının mülkiyetiyle ilgili olduğunu belirten MHP Milletvekili Vural, “Bugün hürriyetimiz de, mülkiyetimiz de AKP’nin tehdidi altındadır. Özel şirketlere çökme operasyonları yapıyorlar. İhalelerde kurdukları havuzlarla medyayı gaspettiler. Milletin hakkını, hukukunu gaspettiler. Kara para aklama çetesi kurdular. Kara parayı aklarken de kendilerini aklayacak düzeni kurmak istiyorlar. Bunu yapmanın yolu ne? Hür vatandaş bunu görünce, AKP'ye oy veren insanlar bu rezaleti gördüğü zaman onlara oy vermeyeceğini bildikleri için birbirimize karşı kin ve nefret üretip ondan sonra vatandaşın haber alma özgürlüklerini ortadan kaldırmak istiyorlar. Hepimiz her an burada makul şüpheli hale getirilebiliriz. Hepimiz her an malımıza mülkümüze el koyulacak noktaya getirilebiliriz. Maalesef bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devleti olarak vatandaşa tehdit üreten, korkutan, sindiren bir yönetim anlayışına sahip. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin önünü kesmek için korkutarak, sindirerek seferber edilmiş kitlelerle, korkutulmuş kitlelerle milli iradeyi gasp etmek istiyorlar. Bunlar yolsuzluk ve rüşvette maddi haklarımızı, inanç temellerimizin içini boşaltarak inanç hortumculuğu yaptılar. Şimdi de milli irade yolsuzluğu yapmak için milleti görmez, duymaz hale getirip korkutmak istiyorlar. Bugün yaşadıklarımız, bu fütursuzluk, hukuk tanımazlık, bir cumhurbaşkanı hukuku tanımazsa, bir cumhurbaşkanı ettiği yemine uymazsa, bir cumhurbaşkanı Anayasa’ya uymazsa, bir başbakan ne olup bittiğinin farkında bile olmazsa, bir başbakan vesayet altında olursa soruyorum size, nasıl geleceğe umutla bakabileceğiz” dedi.

"Aziz milletimiz 1 Kasım'da cumhuriyeti rayından çıkarmak isteyenleri cezalandırmalı"

1 Kasım 2015'te yapılacak genel seçimin önemine işaret eden Oktay Vural, şunları söyledi:

“Onun için ivedilikle 1 Kasım’da aziz milletimiz, cumhuriyeti rayından çıkarmak isteyen, vatandaşımızı korkutarak, sindirerek kul haline dönüştürmek isteyen bu zihniyete karşı cumhuriyetimizin temellerini korumak, hukuk devletine, demokrasiye ve hürriyetlerimize sahip çıkmak için bu iradeyi, 7 Haziran’da yaptığı gibi cezalandırmalı ve bu hesabı sorulacak bir döneme getirerek, hepimizin farklı görüşlerimizle birlikte, cumhuriyetin bir vatandaşı olarak hukukun güvencesi altında birlikte yaşayacağımız bir Türkiye’yi, umutla geleceğe bakabileceğimiz bir Türkiye’yi inşa etmek durumundayız. Maalesef bugün cumhuriyetimizin 92. yılında vatandaşımız, geleceğe umutla bakamıyor, güvenle bakamıyor, huzurlu değil. İşte bu huzursuzluğu ve güvensizlik ortamını oluşturan bu zihniyetten kurtulmak, bence en önemli adım olacaktır. 1 Kasım’da milli iradeyle, inşallah milletimizin iradesiyle bu korku tünelinden çıkacağız.”