MHP'de peş peşe İYİ Parti istifaları

MHP'de peş peşe İYİ Parti istifaları
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i karşıladığı için MHP'den ihraç edilen eski MHP'li ilçe belediye başkanına destek amacıyla 14 MHP'li partiden istifa etti.

Çorum’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i karşıladığı gerekçesiyle MHP’den ihraç edilen Çorum’un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e destek amacıyla aralarında eski ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 14 kişi partiden istifa etti.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in MHP’den ihraç edilmesinin ardından istifa haberleri gelmeye başladı. Bugün sabah saatlerinde Sungurlu İlçe Seçim Kurulu’na giden eski ilçe başkanları Musa Çoksezgin, Celal Yağcıoğlu, Hacı Seyit Uzel, Adnan Barak ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaittin Akel, eski belediye başkanları Doğan Özkutlu, Ahmet Sobacı, Belediye Meclis Üyeleri Bahri Sezen, Fevzi Yalınkılıçlı, Ömer Taştemur, Mustafa Kürbüz, Fazlı Koçak, eski İl Genel Meclisi Üyeleri Ergülü Erayhan, Osman Ağaçdan istifa dilekçelerini verdi.

İHRAÇ KARARINA BÜYÜK TEPKİ

Gerekçe olarak Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in ihraç edilmesini gösteren Belediye Meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleri, “MHP’de ülkücü kesim kıyıma uğramaktadır. Bu kıyımın devam etmesi ve amacının ve ideallerinin dışına çıkmasından dolayı MHP’de siyaset yapmanın manasını kalmamıştır. Yıllardır gönül bağımız olan ve şerefle taşıdığımız MHP kimliğimizden üzülerek istifa ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle çalışmaları ile gururumuz olan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in daima yanında olduğumuzu belirtiriz” dediler.

ESKİ OCAK BAŞKANI BIRAKTI

Ülkü Ocakları Sungurlu eski Başkanı Dursun Kanmış da MHP’den istifa ettiğini açıkladı. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in MHP’den ihraç edilmesinin ardından Ülkü Ocakları Sungurlu eski Başkanı Dursun Kanmış’da MHP’den istifa ettiğini açıkladı. Kanmış, “Hedef ve ülkülerimize hizmet ettiğine artık inanmadığım bir siyasi yapı ile birlikte anılmayı anlamlı bulmadığımdan, MHP’den istifa ediyorum” dedi. İlçe Seçim Kurulu’na giderek istifa dilekçesini verdiği söyleyen Kanmış, “Çocukluğum dahil bütün bir ömrü içinde geçirdiğim ve geçmişte mensubu olmakla şeref duyduğum MHP’den istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. Bu arada, siyasi kulislerde Sungurlu’daki istifaların süreceği, sayının ise çok yüksek olduğu konuşuluyor.