MHP'den Bakan Pakdemirli'ye çok sert sözler

MHP'den Bakan Pakdemirli'ye çok sert sözler
Güncelleme:

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin hazırladığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderilen çay kanunun taslağı MHP’yi isyan ettirdi.

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, konu ile ilgili Rize'de yerel bir televizyonda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hazırlanan taslağın kendileri ile paylaşılmadığını belirten Alkan, taslağın mail olarak kendilerine gönderilmelerini istediklerinde, “Güvensizlik mi var” sorusuyla karşılaştıklarını belirtti.

Alkan, “Evet var kardeşim. Ben size güvenmiyorum. Bu çay taslağı Rizeli için değil mi? Kaçırdığınız mevzu ne?” sorularını da yöneltti.

Bakan Bekir Pakdemirli’ye de seslenen MHP’li Alkan, “Sayın bakanım, Rize'nin sıkıntısı var. Rizeli alım yerlerinde ateş ediyor. Özel sektör 50 çay alıyor, eyvallah özel sektör de yaşayacak. Özel sektör artan maliyetlerden şikayetçi. Dolayısıyla kuru çaya zam gelmediği için, siz 3400 TL fiyat açıklıyorsunuz Rizeli 2700 TL’ye çay satıyor. Geçen yıl için konuşuyorum yanlış olmasın . Bu sene 2300’e kadar düştü! Çayda KDV 8 halen daha. Bu maliye bakanı Kemal Bey zamanında 4 düşürülmesi gerekiyordu. Fakat 4’e düşmedi!

Marketlerde 22,95’e satılan çay var. Geçen yıl da 30 TL’ye çay satılıyordu. Bu çayı kaç TL’ye veriyorsunuz ?
Ben söyleyeyim; 45 TL. Kaça verdik çayı özel sektöre; 19,400 artı KDV. 22, 23, 24 TL’den Çaykur’dan çay alan özel sektör, neden Rizelinin çayını 4 TL’ye alsın?"