Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ''Bağdadi'' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ''Bağdadi'' açıklaması
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD'nin operasyonu öncesi Bağdadi'nin yerini bilmiyorduk. DEAŞ'a yüzde yüz karşıyız, nerede olursa olsun terörle mücadeleye hazırız. Avrupa vatandaşı DEAŞ'lılar ülkelerine iade edilecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar CNN International'da önemli açıklamalarda bulundu. "DEAŞ lideri Bağdadi'nin yerini ABD'nin operasyonu öncesinde bilmiyorduk" diyen Akar, "Bağdadi'nin yakalanan aile üyeleriyle ilgili bilgileri yakında açıklayacağız" ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere Amerikan CNN International kanalındaki bir yayına katıldı.

Akar’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Bağdadi’nin yakalanmasıyla ilgili yakın bir zamanda ek bilgiler de paylaşılacak ve netlik kazanacak. Şu anki noktada güvenlik kuvvetleri altında daha detaylı hazırlıklar yapılıyor. Elimize gerekli detay geldiğinde kamuya gerekli açıklama yapılacak.

Biz DEAŞ ile mücadelede bütün çabamızı sarf edeceğiz. Bütün araçlarımızı bu yönde kullanacağız. DEAŞ'a karşı mücadele göstereceğiz ve sadece Suriye'nin kuzeyi değil DEAŞ'ın var olduğu diğer bölgelerde de savaşacağız, aynı zamanda Avrupa ile işbirliği içerisindeyiz. Avrupa'dan gelen DEAŞ üyelerini ülkelerine göndereceğiz.”

 

Seçiniz...