''Milli Uzay Ajansı için müteahhitlere garanti verilecek mi ?''

Güncelleme:

İYİ Parti lideri Akşener, Erdoğan'ın "Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz." sözlerini "İçinde yap-işlet-devret programı var. 5 müteahhit çok sevinçlidir acaba hangisi alacak. Müşteri garantisi verilecek mi merak ettiğim konular bu." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerini Düzce'de sürdürdü. Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz." sözleri ile ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Akşener,  "Uzay programı ilginç. İşin içinde yap-işlet-devret programı var. 5 müteahhit çok sevinçlidir acaba hangisi alacak.Müşteri garantisi verilecek mi merak ettiğim konular bu. Elbette Türkiye'nin uzay  çalışmalarında olması şarttır ama Erdoğan'ın açıklamasında gördüğüm bakış açısı hala aynı. Yani köprülerin, tünellerin yapılması konusunda hangi bakış açısıyla konuşuyorsa aynısını da uzay programı ile ilgili de konuşuyor."