Muğla'da Nihat Öztürk depremi !

Muğla'da Nihat Öztürk depremi !

AK Parti Muğla eski il baikanı Öztürk hakkında bomba iddialarda bulunuldu.

Askere gitmemek için önce çürük raporu almaya çalıştığı iddia edilen AKP'li Nİhat Öztürk ile ilgili yeni iddialar var.

AKP Muğla ikinci sıra adayı ve eski il başkanı Nihat Öztürk’ün (42) askerliğiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. CHP’li Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, AKP’li Öztürk’ün askere gitmemek için ‘çürük raporu’ aldığını ileri sürdü.

Sözcü’nün gündeme getirdiği Nihat Öztürk’le ilgili iddialar iktidar partisinde tartışmalara neden oldu. Son iki seçimde Muğla’da oy kaybı yaşayan AKP’de “Şimdi ikinci vekilimiz sıkıntıda” yorumları yapılıyor.

‘ÇÜRÜK RAPORU ALDI’

Kilo sorunu olduğu için askere gitmeyen AKP’li Öztürk için ‘çürük raporu var’ iddiası ortaya atıldı. CHP’li Dursun Kaplan, partisinin Fethiye kongresinde şunları söyledi:

“AKP’nin şu an ikinci sıra milletvekili adayı askerliğini yapmamıştır. Çürük raporu olarak ben çürüğüm diye askere gitmemiştir. Ancak şimdi kendisine sağlam raporu vererek milletvekili yapmaya çalışıyorlar.”

BEDELLİ YAPTIM

AKP’li Nihat Öztürk, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Tecilden sonra ilk defa 34 yaşında askerlik şubesine gittim. Askerliğe elverişli olmadığım söylendi. Şu anda bile 115 kiloyum” dedi. Öztürk, son bedelli uygulamasından 18 bin TL yatırarak yararlandığını söyledi.

Açıklanan belgeye göre 19 Ocak 2015 tarihinde Marmaris Askerlik Şubesi Başkanlığı, Öztürk’e muafiyet belgesi verdi. Yazıda yer alan “yükümlünün, askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur” ibaresi dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden Öztürk’le ilgili Muğla’da kampanya başlatıldı. Facebook’ta “Bu kişiden milletvekili olur mu? Askerlik yapmamak için ne numaralar çevirmiş. 2010 yılına kadar askerden kaçar, 3 Kasım 2010’da İzmir askeri hastaneden çürük raporu alır. 19 Ocak 2015 yılında kamuoyu baskısı nedeniyle para yatırarak bedel öder ve askere gitmez” ifadelerine yer verildi.