Muharrem İnce hakkında olay olacak iddia

Muharrem İnce hakkında olay olacak iddia
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı adaylığı imza sürecinin tamamlanmasıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmen aday olan 4 ismin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi'nin adayı ve Genel Başkanı Muharrem İnce'nin bir araya geleceği görüşmeye çevrildi. Ancak bu görüşme öncesinde Muharrem İnce için dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri ilk turda kazanmak isteyen Millet İttifakı cephesinde İnce'nin adaylıktan çekilmesi yönünde beklentiler oluştu. Her fırsatta aday olmak için kararlı olduğunu vurgulayan İnce ise kapıyı kapatmazken; gözler Kılıçdaroğlu ile İnce arasında yapılması beklenen görüşmeye çevrildi.

Ankara kulislerinde olası görüşmenin kritik sonuçları olabileceği konuşulurken; Halk TV yazarı Mehmet Tezkan tarafından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Muharrem İnce'nin daha çok Millet İttifakı'ndan hatta CHP'den oy aldığını savunan Tezkan, "Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden sonra İnce adaylıktan çekilir. Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıklar." diye yazdı.

"TARİHE FARKLI GEÇMEYİ YÜREĞİ KALDIRMAZ"

Adaylığını sürdürmesi halinde kamuoyunda Erdoğan'a değil de Kılıçdaroğlu'na rakip olarak görüleceğini belirten Tezkan, "Vebal altında kalmak istemez. 40 yıllık CHP’li olarak tarihe farklı geçmeyi yüreği kaldırmaz… Gücünü gösterdi, çekilecektir." ifadelerini kullandı.