Muharrem İnce'nin Suriyeli çıkışına Başbakan Yıldırım'dan yanıt

Muharrem İnce'nin Suriyeli çıkışına Başbakan Yıldırım'dan yanıt
Güncelleme:

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Suriyelilere kapıyı kapatırım" açıklamasına Başbakan Yıldırım "insanlık öldü mü kardeşim" diye yanıt verdi.

24 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin 100. Kuruluş yıldönümüne gidecek kadroların seçileceğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım "Bu kadrolar Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine Türkiye’yi taşıyacak kadrolar olacaktır. Bu kadroların başında Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Diğer adaylar ne vaat ediyor, AK Parti ne vaat ediyor. Savaştan kaçarak canını kurtaran sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğiz diyorlar. Bizim inancımızda zordakilere yardım etmek vardır. Bizim geleneğimiz budur. Bazıları çıkıyor ölümden hayatını kurtarmak isteyenlere bile tahammül edemiyorlar. Benim Ispartalı kardeşim 24 Haziran’da bunun hesabını soracak. Terör örgütünün kol gezdiği çatışma bölgelerine kadınları ve çocukları yollayacaklarmış. İnsanlık öldü mü kardeşim?

Kanal İstanbul’u iptal edeceklermiş. Siz bugüne kadar bu memleket için hangi hayırlı işe evet dediniz. Bir de çıkmışlar yerli otomobil yapmak ilkelliktir diyorlar. İlkel sizsiniz. İşleri güçleri ya yıkmak ya da bol keseden atmak. Bırakın konuşsunlar zaten laf üstüne laf koymaktan başka işleri yok."

Muharrem İnce'den çok sert ''Suriyeli'' açıklamasıMuharrem İnce'den çok sert ''Suriyeli'' açıklaması