Mülakatlarda tarikat ve cemaat torpili iddiaları Bakan Özer'e soruldu

Mülakatlarda tarikat ve cemaat torpili iddiaları Bakan Özer'e soruldu
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mülakatlarda bazı tarikat ve cemaatlerin öncelendiği, iddialarına, "Dışarıdan hiçbir müdahale yok. Bu ülkede tek bir Milli Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum" yanıtını verdi. Özer, Kılıçdaroğlu'nun MEB'e alınmamasına ilişkin soruya ise "Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir 'hayırlı olsun’a geldi mi?" şeklinde yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mülakatlarda bazı tarikat ve cemaatlerin öncelendiği, sonuçlara müdahale edildiği yönündeki iddialara ilişkin, “Bunlar asla doğru değil. Dışarıdan hiçbir müdahale yok. Bu ülkede tek bir Milli Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum" yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne gitmesi ancak içeri alınmamasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Özer, "Ben herkesle görüşürüm. Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir 'hayırlı olsun’a geldi mi?" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun MEB'e alınmaması ve mülakatlarla ilgili iddiaları yanıtladı.

'KANUN TEKLİFİ VERME YETKİMİZ YOK'

Binlerce öğretmen adayının Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yüksek puan almasına rağmen sözlü mülakatlarda elenmesi, liyakat esasından uzak bir şekilde yürütülen sistemi bir kez daha tartışmaya açmıştı. Konuya ilişkin iddialara yanıt veren Özer, “Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz" dedi.

Özer, şunları söyledi: "Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz. Dışarıdan hiçbir müdahale yok. Bu ülkede tek bir Milli Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum."

KPSS VE MÜLAKAT SONUÇLARI YÜZDE 97 ORANINDA ÖRTÜŞÜYOR'

KPSS ve mülakatların yüzde 97 oranında örtüştüğünü savunan Özer, "Yani sınavda düşük alıp mülakatta geçenler vs gibi bir durum yok, çok büyük oranda sonuçlar paralellik gösteriyor" dedi, şöyle devam etti:

"Bazen çeşitli sebeplerden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Bakın Nagehan Hanım öğretmenlik özel nitelikler gerektiren bir meslek. Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela… Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım. Kısacası eğitim üzerinden, gençler üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum."

KILIÇDAROĞLU'NUN MEB ZİYARETİ

Özer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun MEB'e alınmamasına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Ben herkesle görüşürüm. Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir 'hayırlı olsun’a geldi mi? CHP’den grup başkanvekili ve başka vekiller daha önce geldiler, görüştük. Bizim herkese kapımız açık. MEB çok şeffaftır. Bizim gizli saklı işimiz yok."