Murat Gezici: ''AK Parti, MHP’yle ittifak yapsa bile...''

Murat Gezici: ''AK Parti, MHP’yle ittifak yapsa bile...''
Güncelleme:

Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, AK Parti ile MHP arasındaki olası bir ittifakın MHP’ye zarar vereceğini söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim barajının düşürülmesi konusundaki açıklamasını da değerlendiren Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat, “Devlet Bahçeli önümüzdeki seçimlerde şu anki oyundan %65 ila 70 civarında bir kopma ihtimalini yüksek görüyor. Bu nedenle barajla ilgili açıklama yapıyor. İttifak halinde ise MHP tabanının %35'i bu ittifaka ‘Evet' diyebilir. Baraj seviyesi %7 tutulursa, MHP barajı geçsin diye İYİ Parti ve AK Parti'deki ülkücülerden oy alabilir” dedi.

AK Parti seçmeninin %24'ünün kendisini Atatürkçü olarak tanımladığını ifade eden Gezici, şunları söyledi:

“AK PARTİ'NİN % 15 OYU ASKIDA”

“Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayanların %55'i, kendisini ‘Atatürkçüyüm' diyerek tanımlıyor. AK Parti'ye oy verenlerin de %24'ü kendisini Atatürkçü olarak ifade ediyor. MHP'ye oy verenlerin %65'i de ‘Atatürkçüyüm' diyor. Ayrıca AK Parti'ye oy verenlerin üçte birinin sadık seçmen olduğu görülüyor. Yani bu seçmen kitlesinin ‘yenilikçi, ilerici' bir sisteme ait bir seçmen grubu olduğunu tespit ediyor. AK Parti'nin %12-15 arasındaki oyu askıdadır. Bu seçmenlerin, merkez seçmen oldukları, demokrat ve Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir kitle oldukları görülüyor. Sayın Erdoğan'ın bu seçmen kitlesini ikna etmesi gerekiyor.”

Gezici'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi anketi sonuçları açıklandıGezici'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi anketi sonuçları açıklandı

ORC'nin son seçim anketinde çok konuşulacak sonuçlarORC'nin son seçim anketinde çok konuşulacak sonuçlar

Erdoğan'ın masasındaki anketlerdeki ''kararsız'' ayrıntısıErdoğan'ın masasındaki anketlerdeki ''kararsız'' ayrıntısı

AK Parti'nin seçim anketinden İYİ Parti'nin oyu kaç çıktı ?AK Parti'nin seçim anketinden İYİ Parti'nin oyu kaç çıktı ?