Mustafa Sarıgül açıkladı: TDP, CHP’ye katılıyor!

Mustafa Sarıgül açıkladı: TDP, CHP’ye katılıyor!
Güncelleme:

Türkiye Değişim Partisi lideri ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül TDP'nin CHP’ye katılma kararı aldığını duyurdu. TDP, CHP'ye katılmak için kurultay düzenleyecek.

14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçimlerinde CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin CHP ile birleşme kararı aldığını duyurdu.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TDP Parti Meclisi’nin toplantısının ardından canlı yayın açıklama yaptı.

Sarıgül, partisinin CHP’ye katılma iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bugün TDP için demokrasi adına, özgürlükler adına çok önemli bir gün. Hayatta bazı dönüm noktaları vardır. Yaşamın hangi noktasında nerede olursam olayım siyaset vefadır, mertliktir, omurgası olmaktır. İnsan hayatında önemli kararlar alması gereken zamanlar vardır. Devletler ve partiler de böyledir. Olaylar ve gelişmeler partileri bir noktaya getirir. Bir karar vermek zorunda kalırlar ve verdikleri kararla tarihe geçerler. Arkanıza yaslanır ve kurulduğumuzdan bugüne yaşananları gözden geçirin. Hem oy pusulasında hem de Türkiye siyasetinde TDP'ye yer açtık. Çözüm önerilerini ortaya koyduk, şan şöhret peşinde koşmadık. Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmedik."

 İşte Sarıgül'ün açıklaması:

TDP olarak kurulduğumuz günden bu yana demokratik parlamenter sistemi savunduk. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıdan yana olduk. 14 Mayıs’ta seçim kararı alındı.7 Nisan’da parti meclisimizi topladık “Sayın Kılıçdaroğlu, devleti rayına oturtur. Türkiye’nin yüzde yüzünü kucaklar.Herkesin cumhurbaşkanı olur” dedik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi ilan ettik.

Bu seçimler son derece önemliydi. TDP olarak ülkemizin geleceğini düşündük. Demokratik parlamenter sistemi savunanların yanında yer aldık.

Bize de Erzincan’da çalışma görevi verildi. Canla başla çalıştık, Erzincan’da başarıya ulaştık. Ama hükümet sistemini değiştirecek güce ulaşamadık.

"TEK ADAM YÖNETİMİNE KARŞI KUVVETLİ BİR DİRENÇ VAR"

Seçmenin verdiği kararın başımızın üstünde yeri var. Ancak şu da bir gerçek ki bu seçimlerde eşit adil bir ortamda yapılmadı. Bir oy daha fazla almak için her yol mübah sayıldı. Devlet gücünü elinde tutanlar, bu gücü hukuksuzca ve pervasızca kullandı. Bu kadar baskıya rağmen yapılan seçimler gösterdi ki ülkemizde tek adam yönetimine karşı kuvvetli bir direnç vardır.

"DİRENCİ BOZMAK İÇİN KILIÇDAROĞLU HEDEF ALINDI"

Seçimler öncesinde ve seçimler sırasında muhalefeti ve adayları dizayn edenler, şimdi tek adam yönetimine karşı olanların direncini bozmak istiyorlar. Hedeflerinde CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu var. Bu yönetim sistemine karşı olanları bir arada tutan Sayın Kılıçdaroğlu’dur. TDP olarak yine önemli bir karar vereceğiz. Ya tek adam sisteminden yana olacağız. Ya da bu sisteme karşı çıkmaya devam edeceğiz.

SİSTEM DEVAM EDERSE  MECLİS GÖSTERMELİK OLACAK

Bu sistemin devam etmesi halinde devletimiz parti devleti haline gelecek, Meclis göstermelik olacak. Demokrasi göstermelik, meclis göstermelik, yargı göstermelik olacak. Türkiye, uygar dünyanın bir üyesi olmaktan çıkacaktır. Büyük milletler, başına gelecekleri önceden gören ve tedbir alan milletlerdir. Biz büyük bir milletiz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne cumhuriyete, demokrasiye ve özgürlüklere hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Bu bir siyasi bir mücadele değil, devleti hukuk devleti yapma mücadelesidir.

"PARTİLER ÜLKENİN İYİLİĞİ İÇİN ARAÇTIR"

Ülkemizin sıkıntıda olduğu bir dönemde parti çıkarını ön plana alamayız. Kolay olanı değil, doğru olanı seçmeliyiz. Kolay olan başkalarını suçlamaktadır. Doğru olan elimizi taşın altına koymaktır. Demokrasiyi, insan haklarını, bireyin mutluluğunu, kültürlerin barış içerisinde yaşamasını savunanlar olarak ittifak halinde olmamız lazım. Tarih boyunca iyiyle kötü, haklı ile haksız, hep karşı karşıya gelmiştir. Eninde sonunda iyiler ve haklılar galip gelmiştir.

"TDP OLARAK TARİHİ BİR KARAR VERECEĞİZ"

Verdiğimiz kararla tarihin doğru tarafında yer alacağız. Meclisimizi ve demokrasimizi göstermelik olmaktan çıkaracağız. Türkiye’yi korkulardan ve korkutanlardan kurtaracağız.