Mustafa Sarıgül: ''Şişli'yi yüzde 50'nin üzerinde oyla kazanıyorum''

Mustafa Sarıgül: ''Şişli'yi yüzde 50'nin üzerinde oyla kazanıyorum''
Güncelleme:

DSP'den Şişli Belediye Başkanlığı için aday olan Mustafa Sarıgül, Şişli'de yeni dönem için projelerini açıkladı.

CHP’den istifa ederek DSP’ye katılan ve 31 Mart yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanlığı’na DSP’den aday olan Mustafa Sarıgül Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin’in sorularını yanıtladı.

Sarıgül özellikle kamuoyunda büyük bir gündem yaratan CHP’den DSP’ye transferiyle ilgili sorulara, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetini gördüm. Ancak Genel Merkez’de, CHP’nin iktidar olmasını istemeyen, güçlü adaylardan korkan dar bir grup var. O grubun bize karşı iyi bir enerjisi olmadığını hissettim. Düşünün, 5 yıl önce beni CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı yapıp, kenti bana emanet etmişler. Büyükşehir aday tanıtımı oluyor ama ben davet edilmiyorum. Olacak iş mi? Bunların hepsi birer mesajdı” yanıtını verdi.

CHP’nin kurumsal kimliğine ve seçmenlerine saygısının sonsuz olduğunu belirten Sarıgül “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve yakın çevresinin iyi niyetini biliyorum. Ama dediğim gibi parti içinde dar bir grup var ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun o grubu aşamayacağını hissettim” dedi.

Mustafa Sarıgül: ''Şişli'yi yüzde 50'nin üzerinde oyla kazanıyorum'' - Resim : 1

SEÇİM SONUCU TAHMİNLERİ

Mustafa Sarıgül son kamuoyu araştırmalarını da değerlendirirken, "DSP adayı Sarıgül yüzde 54 ile 58 arası, CHP adayı 18 ile 21 arası, AK Parti adayı da 15 ile 18 arasında oy alır. Bunlar araştırma kuruluşlarının sonuçları" dedi.

Mustafa Sarıgül, sandık güvenliği konusunda da planlarını açıkladı." 605 sandığımız var ve her birinde 3 arkadaşımız görev alacak" diyen Sarıgül, açıklamalarını "1800 arkadaşımız sandıklarda görev almak için eğitim alıyor. Bir siyasi partinin ‘seçimlerde hile yapılıyor’ safsatasını söylemeye hakkı yok." diyerek sürdürdü.

 DSP’nin CHP ile kardeş parti olduğunu belirten Sarıgül özellikle tartışılan “oylar bölünür” iddiaları için de “1-2 puan oy farkı olsa bölünür ama yüzde 25 oy farkıyla bu mümkün değil” dedi.

2009 yılında CHP’de dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından partiden ihraç ettirildiğini hatırlatan Sarıgül, “O dönem yine DSP bana kollarını açmıştı ve DSP adayı olarak yüzde 54 oy almıştım. CHP adayı yüzde 21, AK Parti adayı da yüzde 19 oy almıştı.” dedi.

Yerel seçimler için saha çalışmalarına 4 yıl önce başladığını belirten Sarıgül, “48 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Gitmediğimiz mahalle, çalmadığımız kapı kalmadı. 4 yaz boyunca denize dahi girmedim.” dedi.

Mustafa Sarıgül: ''Şişli'yi yüzde 50'nin üzerinde oyla kazanıyorum'' - Resim : 2

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN YENİ DÖNEM PROJELERİ

“Şişli’nin sönen ışığı yeniden yanacak” diyerek Yeni Şişli sloganıyla yola çıkan Mustafa Sarıgül, yeni dönem projelerini de açıkladı.

İşte Sarıgül’ün Şişli projeleri:

Şişli’de her mahalleye gündüz alzheimer konaklama merkezleri yapacağım. Özellikle 70 yaş üzeri büyüklerimizi bu merkezlere davet ederek, hocalarımızla zihin çalışmaları yaptıracağız. Alzheimer zihin çalışmadığı için oluyor. Türkiye’de ilk defa Alzheimer Konaklama Merkezi’ni yapan belediye başkanıyım.

Mahallelere çocuk evleri kuracağım. İşi olan çocuğunu buraya 4-5 saat bırakabilecek. Ayrıca her mahallede kreşler açacağım. Çünkü kreşler çok pahalı. İnsanlar ödeyemiyor. Mutlaka Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapacağım. Şişlili kadınlarımızın 5 yıldızlı otel ayarındaki bu hastanede doğum yapmalarını istiyorum.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi açacağım. Şişli Türkiye’nin ilk hayvan hastanesi oteline kavuşacak. Artık sokaklarda sahipsiz ve aç hiçbir hayvan kalmayacak. Yurttaşlarımız ücretsiz olarak hayvanlarını otelimize bırakabilecekler. Uzman veterinerlerimiz kısırlaştırma, aşılar, acil müdahale ve kuaförlük hizmetlerini alacak.

Mustafa Sarıgül: ''Şişli'yi yüzde 50'nin üzerinde oyla kazanıyorum'' - Resim : 3

Şişli’de mutlaka büyük bir kütüphane yapacağız. Önemli ihtiyaç var. Okuma alışkanlığını çoğaltmamız lazım.

Bakkal amca göreve gelecek yeniden. Mahalle aralarında küçük marketlerin açılmasını asla istemiyoruz. Açılmış marketlere bir şey demiyorum ama bundan sonra bizim dönemimizde bir tek market açılmayacak.

Moda Akademisi kuracağız. Özellikle Nişantaşı modanın başkenti. Hem iyi stilistler yetişecek hem de gençlerin önünü açacağız.

Feriköy Stadı’nı yıkıp yeniden yapacağım. Altında 3 bin araçlık otopark olacak. Doğa dostu bir stad olacak. Bölgedeki tüm okullar törenlerini, spor müsabakalarını, konserlerini burada yapacaklar.

Şişli’nin bir takımını ya basketbolda ya da futbolda birinci lige çıkarmayı planlıyorum. Şişli’deki bütün spor klüplerine destek vereceğim.

Alev Gürsoy Cimin'in röportajının tamamı için...