''Müzakereye açığım ''dedi, tarih belli oldu; Kılıçdaroğlu ile İnce bir araya geliyor

''Müzakereye açığım ''dedi, tarih belli oldu; Kılıçdaroğlu ile İnce bir araya geliyor
Güncelleme:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin yarın görüşmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yarın görüşeceklerini açıkladı.

Medyascope'dan Ruşen Çakır'a konuşan Kılıçdaroğlu, "Görüşme talebi bizden gitti. Yarın büyük olasılıklıkla görüşeceğiz" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Cumuhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzayı tamamlamasının ardından gözler Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla gerçekleştireceği görüşmeye çevrildi.

Kılıçdaroğlu, siyasi partilere destek ziyaretleri kapsamında Mill Yol Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve HDP'yi ziyaret etmişti.

İnce "müzakereye açığım" demişti

Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini ziyaret edecek olmasıyla ilgili, "Bana bir teklif falan yok. Kemal Bey gelirse konuşurum. Ama gazetecilerin yazdığı haberler üzerinden konuşmam. Ben müzakereye açığım" dedi.

"Kemal Bey benden yaşça büyük. Doğrudur, genel başkanlığımı yaptı. Benim ağabeyimdir. Hürmet ederim. Siyaset başka bir şeydir.Ben CHP kültürü ile yetişmiş bir insanım. Bu insani bir çizgidir." diyen İnce, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu. İnce, adaylıktan çekilip çekilmeyeceğine yönelik soruya, şu yanıtı verdi:

"Solun 1994’teki yerel seçimlerinden bir travması var. İstanbul seçimlerinde Zülfü Livaneli ve İlhan Kesici birbirine yakın oylar aldılar. Erdoğan aradan sıyrıldı, yüzde 25 oyla seçimi kazandı. Ama o yerel seçimdi, bu genel seçim. O futbol maçıydı, bu basket maçı. Birbirine karıştırmamak lazım. Bu bir."