Öğrenciler ''Ekrem İmamoğlu'' indirimi bekliyor !

Öğrenciler ''Ekrem İmamoğlu'' indirimi bekliyor !
Güncelleme:

İstanbul'da aylık öğrenci akbilinin 85 TL'den 40 TL'ye indirilmesinin ardından başka şehirlerdeki öğrencilerde toplu taşımalarda indirim istiyor. Birçok şehirde aylık abonman uygulaması olmadığı biliniyor.

İstanbul'da aylık öğrenci akbilinin 31 Mart seçimlerinde İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun vaadi üzerine 85 TL'den 40 TL'ye indirilmesi üzerine Türkiye'nin dört bir yanında öğrenciler öğrenci toplu taşıma ücretlerinde indirim istiyor. Çoğu şehrimizde öğrenci için aylık abonman uygulaması yok.

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaadi üzerine öğrenci akbilinin aylık ücreti 85 TL'den 40'TL'ye düşürüldü.

Türkiye'nin en büyük öğrenci kenti olan İstanbullu öğrenciler bu karar üzerine rahat bir nefes alırken Anadolu'da da öğrenciler toplu taşıma ücretlerinin düşürülmesini bekliyor.

İşte diğer şehirlerdeki toplu taşıma ücretleri;

Öğrenciler ''Ekrem İmamoğlu'' indirimi bekliyor ! - Resim : 1

İstanbul’da öğrenci abonman ücretine yapılan büyük indirimin ardından başka kentlerde yaşayan öğrenciler de benzer indirimler veya öğrenci abonman kartı çıkarılmasını bekliyor.

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DE HAZIRLIK
 
İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, öğrenci abonman ücretlerinin 40 TL olmasını talep ederken, Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP'nin Konya İl Başkanı Murat Çiçek, “Ulaşım ve su tarifesinde İstanbul’da bir indirime gidildi. Benzer bir uygulama eminim ki Konya’da da yapılacaktır” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Konya'da öğrenci abonman ücretlerinde de bir düzenlemeye gidilmesi bekleniyor.

Sözcü