Oktay Vural: MHP'de yenilenmeye ihtiyaç var

Oktay Vural: MHP'de yenilenmeye ihtiyaç var

MHP'deki görevinden istifasıyla gündeme bomba gibi düşen Oktay Vural'dan açıklama geldi.

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden dün istifa eden Oktay Vural, istifa gerekçelerini açıkladı. Vural yaptığı yazılı açıklamada "MHP'de yenilenmeye ve silkinmeye ihtiyaç var" dedi.

"DEDİKODU MEKANİZMALARI BİZİ KOPUŞA SÜRÜKLÜYOR"

Vural yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Önümüzdeki süreçte buna yönelik düşüncelerimi, tutumumu ve kararımı kamuoyuyla paylaşacağım. Bu süreç boyunca görüşlerimi ifade etme ve katlı sağlama gayret ve arayışlarımı bu safhada herhangi bir şahsi ikbal beklentisi veya makam, mevki ilişkisi içinde olmaksızın ortaya koymam vicdani bir sorumluluk halini almıştır. MHP'nin geleceği kaotik sürece sokulamaz. Dedikodu mekanizmaları bizi kopuşa sürüklüyor."

"ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"

Gazetecilerle sohbet eden Vural, istifa kararı ardından tüm muhalif isimlerin aradığını ancak telefonlara cevap vermediği yönündeki iddialarla ilgili "Koray Aydın ile telefonda görüştüm" dedi. 'Ben görev adamıyım' ifadelerini kullanan Oktay Vural, 'Partimin bu durumdan kurtulması için elimden geleni yapacağım' ifadesini kullandı.

"KARARI MEZARA GİDİP SÖYLEDİM"

Oktay Vural'ın en dikkat çekici açıklaması ise aldığı kararla ilgili oldu. Vural, 'Ben bu kararı ilk olarak rahmetli Başbuğ'un mezarına gidip O'na söyledim' dedi.

"KOVULMADIM, İSTİFA ETTİM"

Öte yandan kendisini MHP Lideri Bahçeli'nin kovduğu yönünde çıkan haberleri de yalanlayan Oktay Vural, partiden kendi iradesi ile istifa ettiğini vurguladı.