Olay yaratacak iddia: ''Erdoğan İstanbul'a aday olacak''

Olay yaratacak iddia: ''Erdoğan İstanbul'a aday olacak''
Güncelleme:

Ahmet Takan, Erdoğan'ın yerel seçim stratejilerine ilişkin değerlendirmeler ve iddialarda bulundu. Ahmet Takan, Erdoğan'ın kafasında farklı bir plan olduğunu açıkladı.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan 10 Kasım 2017'de yazdığı bir yazıyı yeniden gündeme getirdi. Takan, "Erdoğan'ın kafasında yerel seçimlerin kaldırılması konusunda henüz fikir aşamasında olan bir plan var" dedi. 

İddiaya göre o dönem Erdoğan, bir kayyım Vali'nin görüşmesinde şunları söyledi: 

"Belediye Başkanlarının atama ile göreve gelmesinin daha doğru ve faydalı  olduğunu düşünüyorum. Seçimden sonra gündeme getirebilirim. Çalışmalarınıza ve anketlere devam edin. Bana bu konuda raporlar yazın."

Takan'ın "AK Parti'de konuşulan garip senaryolar!.." başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

İstanbul seçiminin  iptal edilmesinin ardından AK Parti'deki gerilim daha da arttı. AK Parti' milletvekillerinin bir çoğu seçimin yenilenmesini büyük bir risk olarak görürken, kaybedilmesinin  erken seçimi kaçınılmaz kılacağını dile getirenler de var.. YSK kararını, "AK Parti'ye atılmış bir taş,  kurulmuş bir tuzak" olarak nitelendiriyor bazıları.. Kafa yorulan  esas konu, İstanbul seçiminin nasıl  kazanılacağı...  Ad adaydan daha çok partinin  ve teşkilatların nasıl çalışması gerektiği tartışılıyor.. Nedeni, "teşkilatların yorgunluğu" ve "kuşkulu davranışları", "özgüven kaybının yaşanıyor olması". CHP tabanının daha bütünleşmiş haliyle AK Parti'nin karşısına çıkacağı bunun karşısında AK Parti tabanında yeterli bir enerjinin olmadığı görüşü hakim. Her şeye rağmen, bu seçimin belirleyicisinin Erdoğan olacağı konusunda herkes hem fikir. "Erdoğan'ın göstereceği performans ya da takınacağı tutum AK Parti'nin başarısını tamamen belirleyeceği gibi, aynı zamanda İstanbul seçiminin kaderini de etkileyecek" deniyor.

Şimdi çok sıkı durun!..

Bir başka tartışılan ve akıllara durgunluk veren konu, "Erdoğan'ın bile bu seçimlerde aday olma noktasına gelebileceği"... Ya, nasıl olur?.. Belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili yasalara baktım, Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanlığına aday olabilir mi?.. Aksi bir hüküm yok. Anayasada da öyle.. Boşluk var... AK Parti, kulislerinde tartışılıyor; olabileceği pek mümkün görünmese de  bu adaylık meselesinin dillendirilmesinin ana nedeni olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Varlık Fonu benzeri bir formül arayışları... Hatırlayın!.. Varlık Fonu'nu Erdoğan'ın  bir gecede kendisine bağlamasını ve başına damadını getirmesini... Buna  dikkat çekenler var. Varlık Fonu'nun bütün yönetimini elinde tutan dolayısıyla istediğini burada yapabilen Erdoğan'ın aynı zamanda benzer bir formülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de uygulayabileceği  AK Parti'lilere  abartı gelmiyor. Böyle bir formülün arandığı ifade ediliyor. Neden olmasın?.. Bir gece ansızın, bir kararname çıkartılırsa, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütün imar yetkileri elinden alınıp, Cumhurbaşkanlığında bu yetkiler toplanırsa, veya tüm şirketler yeni bir çatı alınırsa ve bunun başına da damat bey geçirilirse... Hangi yargı organına gidip itiraz edebilirsiniz?.. Etseniz dahi sonuç ne olur?.. Ekrem İmamoğlu tekrar kazansa da sembolik başkan olur. Ya sonrası?.. Çok kafa yormak lazım!..

Ahmet Takan'ın yazısı için tıklayınız