Optimar'ın son anketinden dikkat çeken sonuçlar

Optimar'ın son anketinden dikkat çeken sonuçlar
Güncelleme:

Optimar Araştırma Şirketi, 26 ilde yaptırdığı anket kapsamında katılımcılara "Siyasal kimlik olarak kendinizi nasıl tanımlarsınız?" diye sordu. İşte anketten çıkan dikkat çeken sonuçlar.

Optimar Araştırma Şirketi, 26 ilde yaptırdığı anket kapsamında katılımcılara "Siyasal kimlik olarak kendinizi nasıl tanımlarsınız?" diye sordu. Katılımcıların yüzde 25.2'si bu soruya “Atatürkçü”, yüzde 9.7'si “Muhafazakar” yanıtını verdi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Optimar Araştırma Şirketi'nin 13-15 Temmuz 2019 tarihleri arasında, 26 ilde gerçekleştirdiği anketin bazı sonuçlarını okurlarına aktardı.

Özkök'ün "23 Haziran sonrasında dindarlık ne durumda Atatürkçülük ne oldu" başlığıyla yayımlanan yazısına göre

Atatürkçüyüm diyenler yüzde 25.2, Milliyetçiyim diyenler tüzde 22.1, Demokratım diyenler yüzde 11.3, Muhafazakârım diyenler yüzde 9.7, dindarım diyenler yüzde 7.8, islamcıyım diyenler yüzde. 4.5 olarak çıktı.

Diğer yandan ankette "Sizce bugün Türkiye’nin en önemli olayı nedir?" sorusu da yöneltildi. Çıkan sonuçlara göre en yüksek oyu yüzde 51,8 ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri alırken, en düşük oy oranı ise yüzde 2,6 ile Ali Babacan'ın AK Parti'den istifası aldı.

Ertuğrul Özkök'ün yazısı için tıklayın...