Orası için terör uyarısı !

Orası için terör uyarısı !

Dışişleri Bakanlığı, Rus uçağının düşürüldüğü yer hakkında vatandaşları uyardı.

Dışişleri Bakanlığı; Mısır’ın tatil yöresi Şarm el Şeyh’ten 31 Ekim’de havalanan Rus uçağının düşmesinin bir terör eylemi olduğunun tespit edilmesinin ardından Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir seyahat uyarısında bulundu.

Rus Kogalymavia Havayollarına ait Airbus 321 tipi uçak, Mısır'ın tatil beldesi Şarm el Şeyh'ten havalandıktan 23 dakika sonra Sina Yarımadası'na düşmüş, 224 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Daha sonra bunun bir kaza değil IŞİD ile bağlantılı bir terör saldırısı olduğu anlaşılmıştı. Rusya, teknik tespitlerin ardından 31 Ekim'de Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir Rus yolcu uçağının düşürülmesinin, "terör eylemi" olduğunu açıklamıştı.
 
RİSKLERİ DİKKATE ALIN
 
Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün akşam saatlerinde yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
 
“Mısır’ın Sina bölgesinde yer alan Şarm El Şeyh ve çevresindeki güvenlik durumuna bağlı son gelişmeler çerçevesinde, bazı havayolu şirketlerinin bu kente uçak seferlerini durdurdukları ya da kesintilere gittikleri görülmektedir.
 
Bu durum karşısında, Şarm El Şeyh’e seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın, söz konusu riskleri dikkate almalarında fayda bulunduğu düşünülmektedir.
 
Vatandaşlarımızın gelişmeleri ve yapılacak diğer bilgilendirmeleri,
 
Facebook üzerinden; https://tr-tr.facebook.com/TCKahireBuyukelciligi/
 
Twitter üzerinden; https://twitter.com/turkembcairo
 
Internet üzerinden;
http://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa?b3026181-6b8f-4fc6-9327-a5113446ce95
adreslerinden takip etmeleri rica olunur.”