Özdağ ve Halaçoğlu Berlin’de

Özdağ ve Halaçoğlu Berlin’de

MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ümit Özdağ MHP’nin 10 Temmuz’da yapacağı kongre yaklaşırken seçim çalışmalarını yarıda bırakarak Almanya’ya gitme kararı aldı.

Alman parlamentosunun sözde soykırım ile ilgili aldığı kararı protesto etmek amacı ile Berlin’e gitme kararı aldı. Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu 24 ve 25 Haziran'da Berlin'de Alman parlamentosunun aldığı sözde soykırım  kararını protesto edecekler.

Özdağ ve Halaçoğlu, 24 Haziran'da saat 18.00'de Berlin'de Weindamm Herdenberg Strasse Hotel Wydhem Exelsior'de Türklere ve Almanlara yönelik bir konferansta  konuşmacı olarak katılacaklar. Özdağ ve Halaçoğlu 25 Haziran'da sabah erken saatlerde Talat Paşa'nın bir Ermeni terörist tarafından şehit edildiği yeri ziyaret ederek çiçek bırakacaklar. Ancak Özdağ ve Halaçoğlu’nun bundan sonra ki adımları seyahatin en ilginç anlarından birisini oluşturacak. 25 Haziran sabah saat 10.00'da  Özdağ ve Halaçoğlu Nazi Almanyasının yahudileri yok etmek amacı ile karar aldığı Berlin yakınlarındaki Wansee'deki villayı ziyaret edecekler. Bu ziyaretin Alman kamuoyunda da ses getirmesi bekleniyor. Özdağ, Wansee’deki Yahudi soykırımının planlandığı villayı ziyaret etmek isteği ile ilgili kendisine sorulan soruya şöyle bir cevap verdi. " Tarihteki ve uluslararası hukuk tarafından tanınmış tek soykırım Alman devleti tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu karar Wansee'deki villada Alman devletinin bütün yetkili bürokrasinin kararı ile ortak alınmıştır. Türk milletinin tarihinde benzer bir toplantı olmamıştır. Bugün Türk devlet ve milletine hakaret eden Alman parlamentosuna bu durumu bir kez daha hatırlatmak için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz." Özdağ, Berlin'de verecekleri konferans ile ilgili, "Yusuf Halaçoğlu bu konuda en yetkili isim olarak yeni Alman belgelerini açıklayarak Alman hükümetine ve parlamentosuna cevap verecek."