Pekin: "Ana merkezinde Cemaat var"

Pekin: "Ana merkezinde Cemaat var"

Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, darbe girişimi hakkında koştu.

'İnternet Andıcı' soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'la birlikte tutuklanıp yargılanan üst düzey askerlerden eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, darbegirişimini yorumladı.

DARBENİN ANA MERKEZİNDE CEMAAT VAR

Şimdi Vatan Partisi'nde genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Pekin, darbegirişiminin ana merkezinde Fethullah Gülen'e yakın isimler olduğunu söylüyor.

Pekin, darbe girişimide Gülen Cemaati'ne yakın isimlerin yanı sıra 'Vatan elden gidiyor' düşüncesiyle hareket edenler olduğunu da söylüyor ve tutuklanan 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'yi bu gruptan bir isim olarak gösteriyor: "Ben Adem Huduti'yi epeydir tanıyorum. Fethullah'la ilgisi olduğunu hiç görmedim."

Pekin'e göre bir diğer grup da 'ikbal, gelecek bekleyen bir grup.'

AKIN ÖZTÜRK VE DAMADI...

Darbe girişimi hareketine katılıp 'Rant elde edebilir miyim' düşüncesinde olanlar vardır' diyen Pekin, darbe girişiminde suçlanan en kıdemli askerlerden eski HavaKuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de 'büyük ihtimalle ikbalci' olduğunu söylüyor:

"Genelkurmay Başkanı olmak isteyen birisiydi. Kumpas davalarıyla önü açılmasaydı ne Hava Kuvvetleri Komutanı olurdu ne de orgeneral. İkbal ve istikbal için bir yerlere yanaşacak bir adamdır ama damadı cemaatçi."