Perinçek'ten HDP bombası

Perinçek'ten HDP bombası

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP'nin barajı aşamayacağını iddia etti ve kendi oy oranlarını açıkladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kürt sorununu Türkiye’de çözecek tek partinin Vatan Partisi olduğunu söyledi.

Perinçek, Halkların Demokratik Partisi’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğunu ve seçimlerde yüzde 10 barajını geçemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı eşi Şule Perinçek ile Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi, küçük oğlu Can Perinçek’le birlikte, Gayrettepe’deki evinde gazetecilerin kabul etti. Basit ve sade bir yaşamları olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını belirten Perinçek çifti, gazetecilerin seçim süreci ve güncel konularla ilgili sorularını yanıtladı.

CHP VE MHP, AKP İLE HÜKÜMET KURMAYACAKLARINI AÇIKLASIN

Perinçek, kendisiyle ilgili, ‘CHP ve MHP’yi neden eleştiriyor, AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor, aralarında cemaate karşı bir ittifak mı var?’ yorumlarının sorulması üzerine, “Biz AKP’nin saltanatını yıkacağız. Biz cemaatle ittifak içinde olan bir ABD projesinin içinde olmayız. Ve o projenin karşısındayız. ABD’nin Türkiye’deki hükümet projelerinin içinde Vatan Partisi olarak yokuz. Madem AKP iktidarını yıkmayı önümüze hedef koyuyoruz, o aman CHP ve MHP yöneticilerine çağrıda bulunuyorum. AKP ile hükümet kurmayacağınızı açıklayın. Kuracak mısınız kurmayacak mısınız?” dedi.

SORUŞTURMALARIN KARŞISINDA DURAN CHP VE MHP GÜL VE ERDOĞAN’I KURTARIYOR

Son dönemde yapılan operasyonları değerlendiren ve mahkemelerdeki mücadeleleri sayesinde Silivri duvarlarını yıktıklarını belirten Perinçek, “Bu kumpası ABD, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Fethullah Gülen birlikte kurdu. Göreceksiniz, yürütülen soruşturmalar en sonunda Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yakasına yapışacak. Bugün o soruşturmaların karşısına dikilen CHP ve MHP aslında Tayip Erdoğan ve Abdullah Gül’ü kurtarıyor” diye konuştu.

SEÇİM SONRASI MECLİSTE OLACAĞIZ

“Seçim sonrası yerinizi nerede görüyorsunuz” sorusuna Perinçek, “Mecliste olacağız ve Türkiye’nin yönetilmesinde çok anlamlı, merkezi konumlarda olacak Vatan Partisi. Türkiye’nin önünde üretim ekonomisini kuracak ve vatanı bütünleştirecek parti Vatan Partisi’dir” diye cevap verdi. Bazı araştırma şirketleri ve üniversitelerde yapılan araştırmalarla Vatan Partisi’nin yükselişte olduğunu gösterdiğini belirten Perinçek, “Vatan Partisi çeşitli araştırmalarda Nisan sonunda yüzde 4 ila 6 arasındaydı. Şimdi Bülent Tanlı’nın belirttiğine göre 5 ila 10 arasında gözüküyor. Seçim barajını geçeceğiz” dedi. Şule Perinçek de İzmir adayı olduğunu ve vatandaşların arasında dolaştığını belirterek, “Partilerinden memnun olmayan bir kitle var. Onlardan aldığım izlenimlere göre barajı hızla aşabilecek seviyeye geldik” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİNİ ANAYASADAN SİLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Seçim süreci, seçim sonrası hükümet senaryoları ve seçim öncesi yapılan araştırmaları değerlendiren Doğu Perinçek, PKK’nın önümüzdeki süreçte hükümetin içine yerleştirilmesi gibi bir projenin bulunduğunu söyledi. “AKP ve CHP’yi koalisyon yaptıracaklarmış ve PKK’da bunların kucağında olacak” diyen Perinçek şöyle devam etti: ”Bu projeye göre, Türk Milleti anayasadan silinecekmiş. Bunu AKP yöneticileri söylüyor. Kılıçdaroğlu da Türk kavramının etnik bir kavram olduğunu ve anayasada etnik kavramların bulunmayacağını söylüyor. Türk milletine savaş ilan ediyorlar. Peki bu savaşta Türk Milleti yenilerek mi çıkacak? Bu sorulara yanıt verdiğiniz zaman Vatan Partisi’ni Türkiye’nin önünde merkezi bir yerde görürsünüz. Onun için anketler o nu söyledi bunu söyledi önemli değil. Dün 19 Mayıs’tı. Atatürk Bandırma Vapuru’na bindiği zaman anketler neydi? Atatürk’ün oyu kaçtı İstanbul’da? Anketlerde Anadolu’da oyu kaçtı. Türk milletini anayasadan kimse silemeyecek, Vatan Partisi iktidar olacak. İkincisi Türkiye borçlanma ekonomisiyle tükendi. Artık dünyadan borç dilenme bitti. Türkiye üretim ekonomisine geçecek, Vatan Partisi iktidar olacak. O yüzden barajlara bu yönden bakmak lazım. Vatan Partisi barajları yıka yıka iktidar olacak. Şu anda evinde bulunduğunuz Doğu Perinçek de başbakan olacak. Çünkü Vatan Partisi dışında Türkiye’nin bütünlüğünü ve üretim ekonomisini savunan başka bir parti yok.”

KÜRT SORUNU

Kürt sorununa nasıl baktıkları sorulan Perinçek, Türkiye’de ilk kez Kürt sorunun dile getiren kişinin kendisi olduğunu belirterek, “Kürt sorununu Türk milletiyle, yani Hakkarili, Edirneli ve Trakyalısıyla birlikte bütün Türk milletiyle birlikte çözeceğiz. İkincisi, Kürt sorununu Suriye Irak, Azerbaycan, İran, Lübnan ve bölge ülkeleriyle işbirliği yaparak çözeceğiz. Kesinlikle Kandil’e 6 ay içinde beyaz bayrak çektireceğiz. Kandil’e ve Abdullah Öcalan’a sesleniyorum; derhal silahlarınızı yere atın. Atmazsanız attıracağız. Proje belli, Türkiye bölünmeye sürükleniyor. Türk milletini anayasadan çıkartacaklarmış. Alnını karışlarız. Dünyada Türk milletini anayasadan çıkartacak güç yok” dedi.

Perinçek, HDP’nin PKK’nın devamı olduğunu da söyleyerek “Göreceksiniz HDP barajı geçemeyecek” diye konuştu.

Bölgedeki sorunların çözümleri için İran, Suriye ve Mısır’la görüştüklerini belirten Perinçek, bu gezilerin nedeninin Ortadoğu’da barışı yeniden tesis etmek için olduğunun sözlerine ekledi.

Kürt sorununu kendilerinin çözeceğini tekrarlayan Perinçek, ilköğretimde Kürtçe seçmeli derslerinin olacağını ancak eğitim dilinin Türkçe olacağını söyledi.

O BENİ TUTUKLARKEN BEN O’NA ACIDIM

“Sizi cezaevine attıran hakimin sizle aynı hücrede yatması ne hissettiriyor” sorusuna Perinçek şu yanıtı verdi: “O beni tutuklarken ben ona acıdım. Nefes alamıyordu. Beni tutuklarken ben ona şefkat gösterdim. Çocuktu o. Gardiyanlar demirleri kapatırken, ‘buraya onlar gelecek’ diyordum. Gelecekler göreceksiniz. Bu bir intikam değil. Türkiye’ye karşı büyük bir cinayet işlediler. Onun için orada yatacaklar”

OĞUL PERİNÇEK BABASININ İZİNDE

Vatan Partisi Öncü Gençlik üyesi olduğunu söyleyen Can Perinçek, anne ve babasından aldığı vicdan nedeniyle mücadele ettiğini belirterek, “2 Haziran’da Hakkari’ye gideceğiz. Bu en hevesli olduğumuz miting. Bu da Vatan Partisi’nin Kürt sorunun çözecek parti olmasının bir işareti” dedi. Perinçek çifti toplantının ardından çalışma oralarında basın mensuplarına poz verdi.