Putin'in Türkiye sözlerine tepki yağdı !

Putin'in Türkiye sözlerine tepki yağdı !

Rusya lideri Putin'in "Türkiye yaptığına pişman olacak" sözlerine Türkiye'den tepki geldi.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in, "Türkiye yaptığına pişman olacak" açıklaması tepki çekti.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Twitter hesabındna paylaştığı mesajda, "Putin" pişman edeceğiz "demiş...Canı pişmaniye çekmiş anlaşılan. İzmit'li arkadaşlar , bu işi siz halledersiniz..." ifadelerini kullandı.

screenshot_10-002.png

AK PARTİLİ ŞAHİN’DEN PUTİN’E: BİZE GEÇMEZ, BİZE SÖKMEZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili, "Türkiye yaptığına pişman olacak" açıklamasını değerlendirirken, "Sayın Putin, anlaşılmaz bir şekilde biraz ’kabadayıvari’ bir tavırla tehditler savurarak, ’suçluyken suçsuz duruma nasıl gelebilirim’ çabası içerisinde. Bizi kimse tehdit edemez. ’Yaptığına pişman olacak’ lafı bize geçmez ve bize sökmez" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük’ün Eskipazar İlçesi Bölükören Köyü’nü ziyaret etti. Şahin, camide birlikte yemek yediği köylülerin sorunlarını dinledikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in ulusal sesleniş konuşmasında Türkiye’ye yönelik sert ifadeleri hatırlatılan Şahin, şöyle konuştu:

"Hava sınırları defalarca ihlal edilen bir ülke ne yapması gerekiyorsa Türkiye onu yapmıştır. Rusya Federasyonu’nun hava sahası ihlal edilseydi, onlar ne yapacak idiyse Türkiye onu yapmıştır. Geçmişte Rusya’nın da hava sahası yanılmıyorsam Kuzey Kore uçaklarınca ihlal edildiğinde onlar da aynı teşebbüste bulunmuşlardı. O bakımdan sayın Putin, anlaşılmaz bir şekilde biraz ’kabadayıvari’ bir tavırla tehditler savurarak, ’suçluyken suçsuz duruma nasıl gelebilirim’ çabası içerisinde. Bunu yaparken de çok kabaca yapıyor. Konuyu takip eden dünya kamuoyu da doğrusu kendisini yadırgıyor. Bir an önce kendisini bu stresten kurtarmasını diliyoruz biz Türkiye olarak. Bir an önce normalleşmesini arzu ediyoruz. Bizi kimse tehdit edemez. ’Yaptığına pişman olacak’ lafı bize geçmez ve bize sökmez."

2139982.jpg

’ÖZÜR DİLEMELERİ GEREKİYOR’

Rusya’nın Türkiye’ye karşı yaptırımlarına da değinen Şahin, "Türkiye’den sebze, meyve almayacaklarını söylüyorlar. Biz bunları satacak başka yollar buluruz. Bir kapı kapanırsa Cenab-ı Hak bir başka kapıyı açar, bu inançtayız. O bakımdan bizim herhangi bir tedirginliğimiz yok. Biz sadece hava sahamızı savunduk ve koruduk. Bundan pişman falan da değiliz. Aslında, ’Hava sahanızı defalarca ihlal ettik’ diye Rusya’nın Türkiye’den özür dilemesi lazım. ’Özür dileriz, bizim pilotlarımız yanlışlık yapmışlar. Türkiye’nin hava sahasını daha önce de birkaç kez uyarmış olmalarına rağmen ihlal etmişler, özür dileriz’ demeleri gerekirken şimdi kabadayıvari bir eda ile yapmış oldukları açıklamaları sadece tebessümle karşılıyoruz" dedi.

KAYBEDEN RUSYA OLUR

Rusya’nın Türk Akımı görüşmelerini durduğunun hatırlatılması üzerine de Şahin, "Sağlık olsun. Başka çözümler bulunur. Biz küçük, ilgisiz, dünyada etkinliği olmayan bir ülke falan değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız Katar’a gitti ve Katar, ’Hiç merak etmeyin biz doğalgazınızı karşılarız’ diyerek çok önemli anlaşmalar yaparak döndü. Arkasından inanıyorum ki başka ülkelerle de buna benzer anlaşmalar yapılır. Aslında kaybeden Rusya olur. Bunu yakında kendileri de görmeye başlayacaklardır" diye konuştu.