"Başarılı olsaydı yüzbinler ölürdü"

"Başarılı olsaydı yüzbinler ölürdü"

Bir zamanlar Gülen'in yakın isimlerinden olan Latif Erdoğan, Fethullahçı cuntanın başarılı olması halinde yüzbinlerin öleceğini söyledi.

Bir dönem Gülen’in en yakınındaki isim olan Latif Erdoğan Fetullahçı darbeyi deşifre etti: “Darbeci generalleri defalarca Gülen’in yanında gördüm. Darbenin bizimle alakası yok diyenlere sadece gülüyorum. Asıl hedef Erdoğan’ı öldürmekti. Gülen’i memnun etmek için milletin meclisini bombalayan Fetullahçı teröristler hakettikleri cezayı almalıdır.”

Türkiye yakın tarihin en uzun ve en karanlık gecesini yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Fetullahçı cunta, emir komuta zincirini alt üst ederek milletin meclisini bombaladı, masum insanları katletti, Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Doğrudan milleti hedef alan bu intihar saldırısının Fetullahçı örgüt tarafından organize edildiğinden kimsenin şüphesi yok. Peki bu kalkışma başarılı olsaydı sonuçları ne olurdu? Gülen bu darbenin neresinde? Fetullahçı örgüt Türkiye'de kaos yaratmak için başka hangi ihanet yöntemlerine başvurabilir? Tüm bu soruyu Fetullah Gülen'in hayatını kitaplaştıran, bir dönem en yakınındaki isimlerden biri olan Latif Erdoğan sabah gazatesinden İsa Tatlıcan'a anlattı...

FETULLAH GÜLEN DARBEYİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI

-Fetullahçı darbe haberlerini ilk duyduğunuzda ne düşündünüz?

 Baştan bir terör saldırısı olduğunu düşündüm. Gülen'in bir darbe ile başarılı olacağına hiç ihtimal vermiyordum. Ama bu kadar başarısız olacaklarını tahmin etmiyordum. Açık bir şekilde ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Havacılar ve Jandarmadaki güçlerini biliyordum. Ama gerçekten bu kadar rezil olacaklarını tahmin etmiyordum.

FETULLAH'IN EMRİNİ YERİNE GETİRENLER HAKETTİĞİ CEZAYI ALMALI

-Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fetullahçı yapılanmanın böyle bir çılgınlık yapabileceğini tahmin etmiş miydiniz?

 Ben baştan beri böyle bir çılgınlık yapacağını bekliyordum. Birkaç defa televizyon programlarında söyledim. Ancak ordu içindeki Fetullahçı yapının bu meczup adamı hala bu kadar ciddiye alabileceğini tahmin etmiyordum. Demek ki beyinleri iyice yıkandığı için kendi hayatlarını karartacak, ömür boyu cezaevinde kalmalarına neden olacak Fetullah'ın bu çılgınlığını isteyerek yerine getirmişler. Söylenecek bir şey yok. Cezasını çekecekler!

BUNLARIN DİNLERİ İMANLARI KALMADI

-Bu bir intihar saldırısı değil mi? Bunu nasıl göze alabiyorlar?

 Gülen'in ve ona bağlı olan insanların dinlerini ve imanlarını kaldığını düşünmüyorum. Dini hayatınızın tamamen dışına çıkarmadan böyle bir alçaklığı yapamazsınız. Bir PKK'lıya bile verseniz böyle bir hainliği yapmaz. Bunlar PKK'dan daha da alçak. Demek ki dinin sınırlarından tamamen çıkmışlar

DARBECİ GENERALLERİ GÜLEN'İN YANINDA DEFALARCA GÖRDÜM

-Fetullahçı medya "biz yapmadık Kemalistler yaptı" diyor. Buna ne diyeceksiniz?

 Kesinlikle bu hareket en ufak detaylarına kadar Pensilvanya'da görüşülmeden olmaz. Bir teğmen bile Gülen'in emri olmadan hareket etmez. Üst rütbeli subaylarla Gülen arasında aracı yoktur. Üst düzey askerler staj bahanesiyle ABD'ye gönderilir ve Gülen ile görüştürülür. 2-3 sene eğitim bahanesiyle Gülen'in yanında kalan askerler var. Tekrar ediyorum bu darbe planının her aşaması Gülen tarafından kurgulanmıştır ve onun onayı alınmıştır. Ben bu yapıyı bilen biri olarak söylüyorum. Bu darbecileri Gülen'in yakınında gördüm. Gülen'in bilmediği bir darbe planı olabilir mi? Şimdi başarısız olunca yapancı basına çıkıp "ben darbelere karşıyım" diyor. Çevresi de bu açıklama gelir gelmez koro halinde aynı şeyi söylüyor. Devletimiz zaten gerçeği biliyor. Ama halkımız bu yalana inanmasın.

TSK'DAKİ 40 YILLIK ÖRGÜTLENMENİN HEDEFİ BİR GÜN DARBE YAPMAKTI

-Fetullah Gülen'in bu darbe kararını almasında ne etken olmuştur sizce?

Türkiye'nin başta İsrail olmak üzere dış politikada yapmış olduğu ataklar Fetullah'ı delirtti. Yavaş yavaş varlık nedeni, kullanılma nedeni ortadan kalkıyordu. Böyle bir darbe 3-5 günde yapılmaz. Yıllardır Gülen'in kafasında böyle bir darbe vardı. 17/25 Aralık polis yargı darbesi başarısız olunca askeri darbeden başka çaresi yoktu. Yaklaşan Yüksek Askeri Şura ve TSK'daki operasyonlar bu darbe kararını almalarına neden olmuştur. Ordu içindeki 40 yıllık Fetullahçı yapılanmanın amacı da bir gün askeri darbe yapmaktı.

GÜLEN DARBENİN BAŞARILI OLACAĞINDAN EMİNDİ!

-Peki Gülen gerçekten bu darbe girişiminde başarılı olacağını düşünüyor mudur?

 Gülen yüzde bir milyon bu darbeden başarılı olacağını düşünüyordur. Eğer başarılı olamayacağını düşünse böyle bir operasyona girişmez. Ama Gülen halkı hesaba katmadı. Gülen darbe olduğunda, tanklar sokağa çıktığında halkın karşı çıkmayacağını düşünür. Gülen'in sabit fikridir bu değişmez. Milletin askere rağmen sokağa çıkabileceğini hesap edemedi. Halk Erdoğan sevdasıyla sokağa çıktı ve darbeyi püskürttü.

GÜLEN'İN HEDEFİNDE ERDOĞAN VARDI

-Peki hedef Erdoğan mıydı?

Darbeciler Erdoğan'ın Beştepe'de kalmadığı bir günü bilerek ayarladılar. Cumhurbaşkanımızın otelde kaldığı günü bilerek tercih ettiler. Beştepe'ye saldıramazlardı ama otele saldırabilirlerdi. Otel ne kadar korunabilir? Fetullah Gülen'in hedefinde Erdoğan vardı. Oraya gideceği darbeciler tarafından biliniyordu. Hedef Erdoğan'dı. Ama Allah'ın izniyle başarısız oldular. Sokağa çıkan insanlar da Erdoğan sevgisiyle sokağa çıktılar. Darbe de başarısız oldu.

BAŞARILI OLSAYDI YÜZBİNLERCE İNSANI KATLEDECEKLERDİ

-Peki Fetullahçı cunta başarılı olsaydı Türkiye'de neler yaşanırdı?

Başarılı olsalardı Türkiye'de belki yüzbinlerce insan ölürdü. Ölmeyenleri de idam ederlerdi. Humeyni gibi ülkeye gelir halifeliğini ilan ederdi. Ülkede kaçınılmaz bir iç savaş olurdu. Türkiye gerçekten çok büyük bir belayı atlattı. Bunu bugün anlamamız çok zor. İleride daha iyi anlayacağız. Fetullah Gülen zalimdir, gaddardır, acımasızdır. Kendisinden başka hiçbir varlığa değer vermez. Kimseye bir insafı yoktur. Zalimdir, eline fırsat geçse taş üstünde taş bırakmaz. Ben Fetullah Gülen'in hayatını yazdım. Onu kendisinden daha iyi tanıyorum.

FETULLAHÇI ÇETE TAMAMEN TEMİZLENMELİ

-Gülen hayatının en büyük çılgınlığını yaptı ve başarısız oldu. Bundan sonra ne yapabilir?

 Öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Gülen örgütü ile en ufak ilişkisi olan personelin çok iyi bir istihbarat ile temizlenmesi gerekir. Sadece TSK'dan değil bürokrasiden, devlet kurumlarından tamamen temizlenmelidir. Yargıdan, emniyetten tamamen atılması gerekir. Gülen ölüp gitmeden bu ülkeye ihaneti bitmez. Her türlü çılgınlığa artık başvurabilir. Çünkü meczuptur, bunu kendisi de söyler.

GÜLEN HIRSINDAN SİNİR KRİZİ GEÇİRİYORDUR

-Askeri darbe Gülen'in son kozuydu ve başarısız oldu. Şimdi ne hissediyordur?

 Kesinlikle delirmiştir. Sorumluluğu başkalarına yükleyip kızıyordur. Ben hırsından öleceğini biliyorum. Yakından tanıyan biri olarak söylüyorum. Hırsından kriz geçiren biri. Sinir ilaçları ile ayakta duruyordur.

78 MİLYONU KATLETSE GÜLEN HİÇ ÜZÜNTÜ DUYMAZ

-Pişmanlık hissetmiyor mudur?

 Fetullah Gülen gibi insanlar pişman olmazlar. Hatasız olduklarını düşündükleri için sorumluluk üstlenmezler. İnsan mağdur ettiğinden dolayı asla üzülmez. 78 milyon ölse tırnağı acımış kadar üzülmez. Bir açıklama gereği duymaz. Üzerine asla suçu almaz. "Kabiliyetli zannettik başarılı olamadılar" diyerek suçu darbeci askerlere atar. Pilotlara kızar "iyi bombalayamadılar" falan der.

GÜLENCİ ALÇAKLAR TAKİYYE YAPIYOR

-Gülen medyası "darbeyi biz yapmadık Kemalistler yaptı" diyor. Buna ne diyeceksiniz?

 Gülüyorum sadece. Fetullah ve çevresi öyle diyecek tabi. Başarılı olsaydı sahipleneceklerdi. Biraz beklediler, fos çıkınca sahip çıkmadılar. "Darbe bizimle alakalı değil" diyen Fetullahçılar gelsin bu yalanı bana söylesinler. Televizyonda görünen üst düzey askerleri ben tanıyorum. Belki isim isim hatırlamam imkansız ama simalarının Fetullahçı yapı içerisinde hatırlıyorum. Bazı üst düzey askerleri Gülen'in yanında bizzat gördüm. "Darbelere karşıyım" yalanını söyleyen Gülen'in gazetecileri de tanıyorlar. Ama yalan söylememek gibi bir hassasiyetleri olmadığı için her türlü yalana başvurabilirler. Ama hepsi bu darbenin Fetullahçı darbe olduğunu bilir.

GÜLEN ALTUNİZADE ASKERLERE RÜTBE TAKIYORDU

-Gülen'in darbeci askerlerin rütbesini taktığı da yazıldı. Bu doğru mu?

 Elbette doğru. Bu törenler yıllardır yapılır. İstanbul Altunizade'de mezun olan askerler gelir rütbeyi Fetullah Gülen'den alırlar. Buna "teberrüken" denir. Rütbe alan askerlere de bir tören Fetullah Gülen'in yanında yapılır. Bugünkü darbenin temelleri o yıllarda atıldı.

MADDİ BAĞIMLILIĞI OLANLARA SESLENİYORUM

-Bu başarısız darbe girişimi Gülen'in tabanının nasıl etkiler?

 Maddi bağımlılığı olan, kemikleşmiş kadrolar yine bir bahane bulur ve inanmamaya devam eder. Zaten yapacakları başka bir şey de yok. Ancak bu kemikleşmiş kadro işini kaybeder ve vatan haini durumuna düşerse o zaman sorgulamalar da başlar. Tek tük kalan sempatizan kitleyi ve esnafları tamamen bitirir. Bir de bunlar kendi içlerinde bir oyun oynuyorlar. Bir şey olmadığı halde zengin işadamlarına "seni tutuklayacaklar" diyerek yurtdışına kaçırıyorlar. Sonra bu zengin işadamları yurtdışında Gülen yapısının içine düşüyor. Bu tuzağa düşmeyen işadamları artık uyanır ve maddi desteği keser.

GÜLEN BİZİ KANDIRDI DİYEREK KURTULAMAZSINIZ!

-Siz bir dönem Gülen'e en yakın isimlerden biriydiniz? Artık bir ihanet hareketi olduğu ortada olan Fetullahçılık hareketinin içerisinde olan örgüt tabanına ne söylemek istersiniz?

 Artık Gülen'in gerçekten bir meczup ve deli olduğunu görmeleri gerekir. Kendisi de geçici delilik olduğunu kabul ediyordu. Artık bence bu delilik Fetullah'ta kalıcı hale geldi. Zerre kadar aklı olan bir insanın artık bu adamın arkasından gitmemesi gerekir. Bu olayları gördükten sonra artık uyanmaları gerekir. Bu işin artık sonunun olmadığını bilmeleri gerekir. Gülen kıyamete kadar yaşasa artık başarılı olamaz. Başarısızlığa ve zillete mahkumdur. Eğer aklı başında olduğu halde hala bu adamın peşinden giderek suç işliyorsa sonuçlarına da katlanması gerekir. Bu ağırlaştırılmış müebbet olsa da… Darbe yapıp, masum insanları öldürüp, milletin meclisini bombalayıp "beni Fetullah Gülen kandırdı" diyemezsin.

Sabah