"Rusya'yı düşman olarak görmüyoruz"

"Rusya'yı düşman olarak görmüyoruz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak "Bu dönemde bütün dostlarımızın samimi bir şekilde teröre karşı tavır koymasını bekliyoruz. Çok açık ve net olarak bu coğrafyadaki istikrarsızlığın yansımaları sadece Türkiye ile sınırlı kalmıyor. Ama burada uluslararası bir işbirliği ihtiyacının olduğu son derece açık ve nettir" diye konuştu.

Mehmet Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ayrıca, Kazavtozhol CEO'su Yermek Kizatov, Kazakistan Maliye Bakanı Bakhyt Sultanov, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İletişim Bölümü Genel Müdürü Jonathan Charles da katıldı.

Toplantıda açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün Ankara'da yaşanan terörist saldırı ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Dünkü hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Çok açık ve net olarak bilinmesi lazım; terör kimden, nerden gelirse gelsin, nerede olursa olsun asla başaramayacaktır, başarılı olamayacaktır. Türkiye güçlü bir ülkedir ve terörle mücadeleye en güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Terör bir global tehdittir ve insanlık suçudur. Bu dönemde bütün dostlarımızın samimi bir şekilde teröre karşı tavır koymasını bekliyoruz. Çok açık ve net olarak bu coğrafyadaki istikrarsızlığın yansımaları sadece Türkiye ile sınırlı kalmıyor. Ama burada uluslararası bir işbirliği ihtiyacının olduğu son derece açık ve nettir."