"Türkiye'nin artık huzura ihtiyacı var"

"Türkiye'nin artık huzura ihtiyacı var"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şehit taziyesinde önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonda şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Emre Tunca'nın Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin artık huzura ihtiyacı var. Yolda bir kadın önümü kesti, "Artık analar ağlamasın, bir an önce bunun çözümünü bulun" dedi. Kendisine söz verdim, "Bunu ileteceğim" dedim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Mahallesi Harman Sokak'ta oturan ailenin evine saat 13.30 sıralarında geldi, şehidin babası Bahtiyar, annesi Saniye, kız kardeşi Gamze ile şehidin nişanlısı Kübra Konuk'a taziyelerini iletti. Şehit için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Taziye evinden çıkan Kılıçdaroğlu'nun önünü Ayşe Suludere isimli yaşlı bir kadın kesti. "Dayanacak gücümüz kalmadı artık" diyen, törör olaylarının artık bitmesini isteyen Suludere'yı dikkatle dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçedeki Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne de ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Burada şehit ailesini ziyaret ettik. Ailesinin dramı var acısını paylaştık. Bu ziyareti yaparken çok sayıda şehit haberi aldık. Gerçekten de artık Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Yolda bir kadın önümü kesti "Artık analar ağlamasın, bir an önce bunun yolunu çözümünü bulun" dedi. Kendisine söz verdim, "Bunu ileteceğim" dedim. Bugün yine İstanbul da çok önemli bir dava var. Can Dündar için, umarım siyasal iktidar müdahale etmez. Yapılan her müdahale yargı ve yargı bağımsızlığına ve demokrasiye gölge düşürür. "Türkiye'de yargıçlar varmış sözü" umarım hak ettiği yere varır. Terör örgütü, terör örgütüdür. Sayın Davutoğlu'na soruyorum; Siz bu konuda ne ve neler yapacaksınız? Acaba dokunulmazlığı kaldıracak mısınız?" diye sordu.

BELÇİKA'DA İSTİFA DİLEKÇELERİNİ VERİYORLAR

Belçika da yaşanan terör olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Siyasi sorumluluklar var. En azından bizim siyasetçilerimizden de namuslu, ahlaklı olsunlar, siyasetçilerden bunu bekliyoruz. Orada en ufak bir hatada istifa dilekçelerini veriyorlar. İstihbarat zafiyeti var, kimse istifa etmiyor. Bu işin sorumlusu kim? Herhalde içerisinde bulunduğumuz yaşlılar değil, siviller, taksi şoförü değil. Sorumlu hukümettir. Birileri de istifa edip bu yürekliliği göstersin" diye konuştu.