Rahmi Turan'dan yeni açıklama: ''Gereğini yapacağım''

Rahmi Turan'dan yeni açıklama: ''Gereğini yapacağım''
Güncelleme:

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, yaptığı açıklamada, Saray'da Erdoğan ile görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu iddia etti. Rahmi Turan, açıklaması sonrası gece saatlerinde katıldığı canlı yayında 'Ben bu olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim... gereğini yapacağım' dedi.

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan, 'Saray'a giden CHP'li Muharrem İnce' açıklaması sonrası Habertürk canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Turan, haber kaynağının sorulması üzerine "Gazeteci kaynağını açıklar mı? Bana o ismin Muharrem İnce olduğu söylendi, ben de gazetemde bu iddiayı yazdım. Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben bu olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim. Aynı bilgiler Uğur Düdar'a da gitmiş, o yazmamış.

Ben kaynağa güvendiğim için inandım ve yazdım ama hata yapmışım, pişman oldum. Burda yanlış olan bir şey var. Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı haklıdır. Ben de bunu düzeltmek için gerekeni yapacağım, gazetemde yazacağım. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım." dedi,

"BENİM TANIKLIĞIM DEĞİL"

Gazeteci Rahmi Turan, konuya ilişkin Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı Programı moderatörü Didem Arslan Yılmaz'a açıklamalarda bulundu.

Turan, "Şu anda Habertürk'ü izliyorum. Haber kaynağımı açıklarsam kaynağıma çok ayıp olmaz mı? Açıklarsam haber kaynağımı o haber nereden almışa kadar gidecek olay. Haber ilk geldiğinde yazmamayı tercih ettim. Her kafadan bir ses çıkıyor. Ben Muharrem İnce diye iddia etmiyorum. Büyük baskılar gelince aktardım. Benim tanıklığım değil."

Arslan'ın haber kaynağına ilişkin ısrarları soruları üzerin Turan, "Ankara'dan gelen bir kişi, Saray'a yakın bir çevre. Saray'ın içinden değil. Meclis'teki bir AK Parti kulisi olabilir. Daha fazla ayrıntı vermeyeyim" ifadelerini kullandı

Seçiniz...