Renault İşçilerinin İşten Çıkarılması

Renault İşçilerinin İşten Çıkarılması

Türk-İş:- "Türk-İş yönetimi, bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar ile yapılan görüşmelerde ayrım yapmaksızın tüm çalışanların sorunlarını dile getirmiş ve sorunlara çözüm yolları aramıştır"

ANKARA (AA) - Türk-İş'ten, bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar ile yapılan görüşmelerde ayrım yapmaksızın tüm çalışanların sorunlarının dile getirildiği ve sorunlara çözüm yolları arandığı bildirildi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Renault işçilerinin işten çıkarılmasıyla ilgili TBMM'de düzenlenen ve bazı CHP milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı tarafından öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"Türk-İş yönetimi bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar ile yapılan görüşmelerde ayrım yapmaksızın tüm çalışanların sorunlarını dile getirmiş ve sorunlara çözüm yolları aramıştır" ifadelerine yer verilen açıklamada, konfederasyonun Uluslararası Çalışma Örgütünün 87 sayılı sendika özgürlüğü ve örgütlenme hakkının korunması sözleşmesine ve bu sözleşmede belirtilen ve çalışanların diledikleri sendikayı kendi hür iradeleriyle seçebilmeleri hakkını sağlayan hükmüne gönülden bağlı olduğu aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gerek Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve gerek yönetim kurulu üyeleri olarak hiçbir zaman çalışanlarımızın menfaatleri aleyhine bir davranış içinde olmadık, olmayacağız. İşçilerin sendika seçme iradesini hep destekledik ve bu yönde yapılmak istenen baskıların daima karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz."