Revizyon yok, Binali Yıldırım var!

Revizyon yok, Binali Yıldırım var!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesinde revizyon olacağına dair iddialar yeni bir boyut kazandı. Ankara kulislerinden son gelen bilgilere göre AK Partili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak ve Cumhurbaşkanı ile Bakanlar arasındaki iletişimi kendisi sağlayacak.

Eski Başbakan ve AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması konusunda hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre İstanbul seçimini kaybeden Yıldırım’ın, Fuat Oktay’dan sonra 2. Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, Cumhurbaşkanlığı'ndaki koltuğa oturması bekleniyor. Yıldırım için Cumhurbaşkanlığı'nda makam odası hazırlıklarına başlandığı da öne sürülüyor.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar kurulunda değişikliğe gidip gitmeyeceği tartışılırken, kulislere yeni bilgiler de yansıdı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın yakın çevresi, “CHP istiyor diye revizyon yapılmaz” yorumlarını dile getiriyor ve kısa vadede bir kabine revizyonu beklenmiyor.

Kabine revizyonu yerine, ”Cumhurbaşkanı Yardımcılarına bağlı çalışacak bir Bakanlar kurulu” modeli üzerinde durulduğu da kaydedildi. Böylece Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcıları aracılığıyla bakanlıklar arasındaki koordinasyonu daha kapsamlı biçimde sağlayacağı belirtiliyor.

2. Cumhurbaşkanı yardımcısı olma ihtimali kuvvetlenen Binali Yıldırım'ın da, İstanbul yenilgisi sonrası, parti içinde hız kazanan tartışmaların ardından, “Dostunu düşmanını tanıdığı ve yeni dönemde buna göre hareket edeceği” yorumları da yapılıyor.

Sözcü