Saadet Partisi'nden ''ittifak'' resti!

Saadet Partisi'nden ''ittifak'' resti!
Güncelleme:

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sonrası çıkan tartışmalarla ilgili "Gündemimizde ittifak yoktur" dedi. Karaduman, CHP ile ittifakın 24 Haziran seçimleri sonrası bittiğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretinin yankıları sürüyor. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ziyaretle ilgili konuşurken, "Saadet Partisi'nin gündeminde ittifak görüşmeleri yoktur" dedi. Partilerinin Millet İttifakı içinde de yer almadığını dile getiren Karaduman şunları söyledi:

'NEZAKET ZİYARETİ'

Saadet Partisi kendi ilkeleri çerçevesinde 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı içinde yer aldı, sonrasında 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi herhangi bir ittifakın içerisinde yer almadı. Saadet Partisi siyasi partilerin birbiri arasındaki ilişkilerin ve siyasi parti liderlerinin görüşmelerinin önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanı'nın MSP-CHP koalisyonunun İçişleri Bakanlığını yapmış olan Sayın Asiltürk'ü ziyaretini, nezaket ziyareti olarak değerlendiriyoruz. Bir görüşme üzerinden bir ittifak değerlendirmesi yapılması doğru değil. Saadet Partisi'nin gündeminde ittifak görüşmeleri yoktur. Zaten seçim gibi bir gündem önümüzde olmadığı gibi Saadet Partisi bu ziyaret üzerinden de ittifak değerlendirmesi yapmadı. Saadet Partisi ilkeleriyle beraber Millet İttifakı'nın içinde yer almıştır ve bu ilkelerini korumaya devam edecektir. 

 SAADET PARTİSİ MİLLET İTTİFAKI İÇİNDE Mİ?

En son 2019 seçimlerinden mahalli idareler seçimleri oldu. Saadet Partimizin yetkili organları istişareler yaptı. Saadet Partisi'nin tek başına ülke genelinde seçime girmesi gibi bir karar alındı. Saadet Partisi son seçime herhangi bir ittifakın içinde yer almadan girmiş oldu. Şu anda bir ittifakta olur ya da olmaz bunun cevabına, ancak bir seçim sürecine girildiği zaman Saadet Partisi'nin yetkili organları oturur karar verir. Şu anda bir seçim olmadığı için herhangi bir ittifaktan bahsetmemiz kanaatimizce mümkün olmaz."

'CHP İLE İTTİFAK SAADET'İN OY ORANINI ARTIRMADI'

24 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi ve CHP'nin ittifak yapması aslında dışarıdan bakıldığı zaman Saadet Partisi'nin oy oranını artırmadı. Bu ittifak Saadet Partisi'nin genel vizyonu ve misyonunu ortaya koyar. Saadet Partisi sadece parti menfaatlerini esas alarak hareket eden bir parti değildir. Saadet Partisi, ülke ve millet menfaatini esas alarak siyaset yapmaktadır. 24 Haziran seçimlerinde tabii olarak gerçekleşmiş bir ittifaktır. Hiçbir Saadet Partili 24 Haziran seçimlerinde yapılan ittifakı yanlış olarak kabul etmez. 24 Haziran seçimlerinde yapılan ittifak parti programları üzerinden yapılan ittifak değil Türkiye'nin yönetim anlayışıyla ilgili yapılan bir ittifaktır. İdeoloji değil ilkeler ittifakıdır. 

ANKA