Şahin: ''Atatürk barışçıl kimliğiyle dünya tarihine yön veren bir liderdi''

Şahin: ''Atatürk barışçıl kimliğiyle dünya tarihine yön veren bir liderdi''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatınının 78. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında,  Gazi Mustafa Kemal'in “en büyük eserim” dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, daha güçlü ve kalkınmış bir ülke haline getirmek için mücadele ettiklerini kaydetti.

Onun ölüm yıl dönümünde bıraktığı eserleri anlayarak, derinlemesine düşünerek, Cumhuriyetimize sahip çıkarak birlik ve beraberliğimizi büyüterek, demokrasi yolculuğuna devam edeceklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:

“Atatürk, barışçı kimliği, reformları, düşünce ve aksiyonlarıyla dünya tarihine yön veren, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ söylemiyle dünyanın bugün bile ihtiyacı olan barışın önemi vurgulamıştır. Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet’in kurulması, Atatürk’ün ve yüce Meclisimizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur. Cumhuriyet’in halka dayanan dinamik yapısı yıllar içinde demokrasinin tüm ilke ve kurallarının hayata geçirilmesine imkan sağlamıştır. Cumhuriyetle demokrasiye geçişin temelleri atılmıştır.”

Demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye’nin her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler aldığını ifade eden Şahin, “Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu düşüncelerle büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bu günde saygı, şükranla anıyorum."