Şamil Tayyar bu sözleri Arınç'a mı söyledi ?

Şamil Tayyar bu sözleri Arınç'a mı söyledi ?

Abdullah Gül'ün HDP'ye taziye dilemesi ile ilgili başlayan polemikte son perde.. AK Partili Şamil Tayyar, Bülent Arınç'ı mı hedef aldı ?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara saldırısının ardından CHP ve HDP liderlerine yönelik taziye mesajlarıyla başlayan polemik genişliyor. Gül'e, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tepki göstermesi ile başlayan polemiğe dün AK Parti'nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da dahil olmuştu. Arınç, Gül'ün taziyesine destek verip, bu konuda eleştiri getiren AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ı hedef almıştı. Arınç'ın ifadelerinin yayınlanmasından hemen sonra ise Tayyar bir tweet atarak kendisinin "hedef tahtasına konulduğunu" söyledi. Tayyar, tweetinde isim vermedi, ancak "ağlasın" ifadesini kullandı.

Tayyar'ın "ağlasın" ifadesi ise kamuoyu önünde çeşitli nedenlerle pek çok kez duygulanıp, gözyaşı döken Bülent Arınç'a yönelik olarak yorumlandı.

TAZİYE POLEMİĞİ NASIL GELİŞTİ?

Taziye polemiği, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara katliamının ardından CHP ve HDP Genel Başkanlarını arayarak, saldırıda hayatını kaybeden parti üyeleri için başsağlığı dileklerini iletmesi ile başladı.

Gül'ün sadece CHP ve HDP liderlerini aramasına, kendisinin "Başbakan" olarak kendisinin de aranması gerektiğini ima ederek, "Taziye evi Türkiye Cumhuriyetidir. Hepimiz aynı acıyı yaşadık. Sadece HDP’ye taziye dilemek orada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı HDP ile özleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık Türkiye’nin en büyük taziye evi başbakanlıktır" demişti.

Gül'ün tavrını, Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar da eleştirmişti.

Arınç ise Manisa'da yayınlanan MedyaTV'de yaptığı açıklamada, Gül'ün tavrını destekleyerek, Şamil Tayyar'i isim vererek eleştirmişti.

Arınç, "11 CHP’li gençlik kolları üyesi vefat ettiği için (CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu cenazeye gitti. 11 tane genci hayatını kaybetmişse senin de, benim de, Sayın Gül'ün de, bir başkasının da ona başsağlığı dilemesi insani bir görevdir. Bunu kimse yadırgamasın. Bunu Şamil Tayyar yadırgamış olabilir. Ben de Şamil Tayyar'ı yadırgıyorum. Bu insani bir görevdir. HDP’den şu kadar teşkilat mensubu hayatını kaybetmişse, bir siyasi parti liderine başınız sağolsun demek insani bir görevdir. Bunu yadırgayanları Türk milleti de yadırgar. Biz insani görevlerimizi hiçbir zaman ihmal etmemeliyiz. Siyasetçiler her zaman birbirine destek olmalı, acısını paylaşmalı. Onlar benim düşmanım değil, rakiplerim. Ne Demirtaş, ne Kılıçdaroğlu benim düşmanım. Yarın seçimden çıktıktan sonra selam vereceğiz" demişti.

Şamil Tayyar bu sözleri Arınç'a mı söyledi ? - Resim : 1

"HIRSINA YENİK DÜŞENLER AĞLASIN..."

Tayyar, Arınç'ın sözleri ulusal medyaya yansıyınca, isim vermeden bir tweet attı. Tweetinde ise, "Birileri hedef tahtasına adımızı yaza dursun, biz gönüllere AK Parti'yi yazıyoruz. Hırsına yenik düşenler ağlasın!" ifadesini kullandı.