Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç için şok sözler

Şamil Tayyar'dan Bülent Arınç için şok sözler

AK Partili vekil Şamil Tayyar, Bülent Arınç'ın Başbakan olamadığı için intikam almaya çalıştığını öne sürdü.

Beyaz TV'de yayınalan "Son Söz" programında konuşan Şamil Tayyar, Arınç'ın kendisini AK Parti'de 3'lü bir yapının parçası olarak gördüğünü söyledi.Yukarıda bir görev paylaşımı olacaksa Erdoğan, Gül ve Arınç 3'lüsü arasında olması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

"GÜL DE ADAY OLMUYORSA BEN OLAYIM"

Tayyar, Arınç'ın "Erdoğan mı Gül mü aday olacak" tartışması sürerken Meclis'te yapılan bir toplantıda "Erdoğan olacaksa olsun. Olmayacaksa mutlaka Gül'ün aday olması gerekiyor. Gül de olmuyorsa ben olmalıyım" dediğini akardı.

Tayyar devamında şunları söyledi:

"GENEL BAŞKAN OLMAK İSTEDİ"

"Aradan geçen sürede ne oldu. Erdoğan başbakan ve cumhurbaşkanı; Gül de başbakan ve cumhurbaşkanı oldu. Arınç ise ne başbakan ne de cumhurbaşkanı oldu. Hatta son cumhurbaşkanlığı seçiminde de Tayyip Bey'in adaylığı konuşulurken kendisi de adaylık duygusunu besleyen birisiydi. Bunu zaman zaman espri yollu dışa vurdu. Olmadı. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi. Sonrasında AK Parti'de genel başkanlık için yeni bir görev doğdu. O tarihte kendisine bir görev bekledi. Madem sen cumhurbaşkanı oldun başbakanlık artık benim görevim.

"GÖREV ALAMAYINCA İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞTI"

Sayın Erdoğan, Davutoğlu'ndan yana bir tercih yaptı. Erdoğan'la ilk ciddi kırılmanın buradan kaynaklandığını düşünüyorum. Başbakanlık genel başkanlık görevini kendisine vermediği için burada bir duygusal kopuş yaşadığını düşünüyorum. Sonra Arınç görev alamayınca Cumhurbaşkanı'ndan artık intikam alma duygusuyla hareket etmeye başladı"