Şamil Tayyar'dan Necdet Özel iddiası

Şamil Tayyar'dan Necdet Özel iddiası

AK Partili Şemil Tayyar'dan izne ayrılan Org. Necdet Özel ile ilgili bomba sözler...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar dün TGRT Haber’e gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tayyar, emniyette ve yargıda Cemaat operasyonlarının ve ihraçların devam ettiğini, ancak orduda aynı sürecin yürütülemediğini söyledi. Tayyar, karar verme mekanizmalarının daha güçlü olduğu bir kurumun, “milli mücadelede” diğer kurumlara göre geride kalmasının irdelenmesi gerektiğini savundu.
 
ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMAK İSTEMİYOR
 
Şamil Tayyar bu durumun kaynağının Necdet Özel olduğunu ileri sürerek "Belki 3-5 gün sonra emekli olacak, elini taşın altına sokmak istemiyor" dedi.
 
Şamil Tayyar değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:
 
"Sayın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Paşa, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde cemaat ile mücadelede, çok güçlü ve etkin bir rol üstlenmedi. Keşke devletin diğer kurumlarında olduğu gibi, Özel Paşa da bu konuda daha gayretli olsaydı. Bu inceleme ve savuşturmalar daha erken başlar, mesafe alırdı. Ordudaki paralelciler ile ilgili çok sayıda ihbar geldiğini biliyoruz; ama şahsi olarak ben bunların yerine getirilmediği kanaatindeyim. Burada da Sayın Genelkurmay Başkanı'nın rolü olduğunu düşünüyorum. Daha katı, keskin ve mücadeleci olabilirdi.”
 
‘ORDUDA OPERASYONU ENGELLİYOR’
 
Şamil Tayyar, açıklamalarını Necdet Özel’in orduda Cemaat operasyonlarını engellediği iddiasıyla sürdürerek şunları söyledi:
 
"Emniyette operasyon yapıldı. Yargıda ihraçlar devam ediyor. Peki; Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ne oldu? Üstelik daha kolay karar alabildikleri halde... Karar verme mekanizmalarının daha güçlü olduğu bir kurumun, milli mücadelede diğer kurumlara göre geride kalmasının mutlaka irdelenmesi gerekiyor. Paralel yapı ile mücadele, TSK'da diğer kurumlarla mukayese edildiğinde daha yavaş yürüyorsa, ben bunda Sayın Genelkurmay Başkanı'nın tavrının önemli rolü olduğunu düşünüyorum.”
 
‘SEBEBİNİ BİLİYORUM’ AMA...
 
Şamil Tayyar, Necdet Özel’in Cemaat’le mücadele konusundaki zafiyetlerinin “sebebini bildiğini, ancak bunları açıklamak için henüz erken olduğunu” da ileri sürdü.
 
Tayyar’ın açıklamalarının Genelkurmay Başkanı’nın raporlu olduğu dönemde gelmesi de dikkat çekti.