Sarp Kuray CHP üyesi oldu

Sarp Kuray CHP üyesi oldu
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu hükümetin terörle mücadelesini sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Grup toplantısı öncesi Sarp Kuray partiye katıldı. Kuray ve arkadaşlarına rozeti Kemal Kılıçdaroğlu taktı. 72 yaşındaki Kuray, cezaevinde başka bir üyesi bulunmadığı için ‘tek kişilik örgüt‘ olarak anılan 16 Haziran örgütünü kurduğu iddiasıyla, ’Anayasal düzeni zorla değiştirmek’ suçundan 7 yıl 8 ay hapis yatmış, geçen yıl tahliye edilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gönül ister ki her grup toplantısında Türkiye'nin güzel bir olayından söz edelim. Ama acı buna imkan vermiyor. Aramızda çok sayıda anne var o doğduğu andan itibaren üzerine titrersiniz. Okula sevinçle gönderirsiniz anne diye ağlar ama siz onu her seferinde kucaklarsınız. Bu girişi niye yaptım? Şenay Aybüke Yalçın için yaptım. Annesi onu büyüttü üniversiteyi bitirdi. Öğretmen olmak istiyordu. Gencecik çocukları yetiştirmeyi düşünüyordu. Onun YouTube'da bir ağıtı var. 'Mağusa Limanı, limandır liman... Beni öldürende yoktur din iman.' Bu ağıt bir Kıbrıs ağıtıdır Ali İsmail Korkmaz öldüğünde gençler bu ağıtı onun için okurlardı. Şimdi bu ağıtın sahibi değişti ikinci bir sahibi çıktı Şenay Aybüke Yalçın. Bu tür dramların yaşanmasını istemiyoruz bizim huzura ihtiyacımız var.

''TERÖRÜ ÖNLEMEK AKIL İŞİDİR, BUNLARDA DA OLMAYAN ŞEY AKIL''

Referandum sırasında 'evet' oyu verin terör bitecek dediler. Referandum bitti terör devam ediyor. Teröre destek verenler terörü bitirir mi? Terörü önlemek akıl işidir akıl... Lafla terör önlenmez. Terörü önlemek akıl işidir bunlarda da olmayan şey akıl.

ZEYTİNLİK ALAN TARTIŞMASI

Siz zeytinden ne istiyorsunuz? Öyle bir tasarı getirmişler ki adı üretim raporu.

DARBE RAPORUNA MUHALEFET ŞERHİ

Bu rapor bu şerh 15 Temmuz olayının bilinen bütün ayrıntıları burada yer almıştır.''

''249 ŞEHİDİN YAKINLARINA SESLENİYORUM''

Hayatını kaybeden 249 şehidin yakınlarına sesleniyorum. Bu darbenin bütün ayrıntıları ile ortaya çıkmamasını savunan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne halen güvenecek misiniz? Bir musibet bin nasihatten evladır. Komisyonun başına FETÖ'yü öven adamı getirdiler. Zaten baştan bu komisyondan bir şey çıkmayacağı belliydi. Savcıların iddianamesine müdahale ediyorlar. Bu davalar mahkemelerde görüşülürken canlı yayınlansın.

''BAKLAVACI, ÇİKOLATACI ESNAF BULDUNUZ AMA SİYASETÇİ YOK''

Darbe öngörülüyordu. Önlenmedi bu darbe girişiminden fırsat çıkardılar 20 Temmuz'da başka bir darbe yaptılar. 17-25 Aralık da bir darbe girişimiydi diyorlar. Neden o süreçte gazeteci Fehmi Koru'yu Pensilvanya'ya gönderdiniz? Biz elini eteğini öpüyoruz Sayın Koru sana Başbakankanlığın Cumhurbaşkanlığın uçağını da tahsis edelim sen git aramızı düzelt. Bir ipte iki cambaz vardı anlaşamadılar. Bu darbenin siyasi ayağı yok mu? Baklavacı çikolatacı esnaf sanayici hakim savcı öğretmen öğrenci buldunuz ama siyasetçi yok. Elbette var. Kim? Onlar iktidar sahipleri. 20 Temmuz'u bir darbe sürecinin başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Bu OHAL kararnameleri sadece darbe sürecini bitirmek için mi çıkıyor. Hayır. 20 Temmuz'dan sonra TBMM büyük ölçüde devre dışı bırakıldı. Türkiye KHK'larla yönetilmeye başlandı. Bunun yoluna Anayasa Mahkemesi (AYM) açtı.

AYM ÜYELERİNE SESLENDİ: GÖZÜNÜZÜ NİYE SARAYA DİKTİNİZ?

Buradan AYM üyelerine seslenmek isterim önünüzde yüzlerde dosya var niye karar vermiyorsunuz? Talimat mı gelmesi lazım karar vermeniz için gözünüzü niye saraya diktiniz oradan talimat bekliyorsanız siz yargıç değilsiniz adalet dağıtamazsınız.

''DAMATLAR SERBEST BIRAKILIYOR''

Damatlar serbest bırakılıyor. Parası olan dayısı olan serbest bırakılıyor. Gariban olan içeride kalıyor. Kadri Gürsel'in evi yok mu Murat Sabuncu'nun var Altan kardeşlerin Ahmet Şık'ın yerleri yurtları var. Onlar niye serbest bırakılmıyor? Çünkü kayınpederleri kayınpeder değil. Parası olanın kayınpederi olanın serbest bırakıldığı bir ortamda adaleti sağlayamazsınız. Adil Öksüz de serbest bırakıldı onun dayısı kayınpederi kim bilmiyoruz ama onun da kuvvetli bir dayısı var.

''ŞU ANDA TÜRKİYE'DE YARGI RESMEN İKTİDARIN TETİKÇİLİĞİNİ YAPIYOR''

Şu anda Türkiye'de yargı resmen iktidarın tetikçiliğini yapıyor. AİHM bu konuma düşmemeli. Eper bu konuma düşerse o kurum da saygınlığını yitirir. Komisyondan geçtğikten sonra biz buna bakarız.''

Seçiniz...