Seçim şirketinin sahibinden olay sözler !

Seçim şirketinin sahibinden olay sözler !

Son seçimin oy oranlarını tam anlamıyla bilen Andy- Ar'ın sahibi Acar, partiler hakkında çok kritik açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin olası bir erken seçim daha istemesi durumunda dağılacağını savunan Andy-Ar başkanı Faruk Acar, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Son seçimin sonucunu tam isabetle bilen ANDY-AR'ın sahibi Faruk Acar , periscope üzerinden Ruşen Çakır'a bomba açıklamalar yaptı. Faruk Acar'a göre AK Parti bir kez daha erken seçim kararı alırsa parçalanacak. Acar'ın MHP ve Meral Akşener iddiası ise yeni bir tartışmayı başlatacak cinsten.

"AK PARTİ'NİN OYLARINDA ARTIŞ VAR AMA..."

Ekim ayında yapılan son anket sonuçlarını paylaşan Andy-Ar başkanı Faruk Acar 1 Kasım seçimlerine ilişkin tahminlerini paylaştı. Acar'a göre; 7 Haziran'dan bu yana AK Partioylarında bir artış var. Acar'a göre oy artışı 7 Haziran'da sandığa gitmeyen seçmen ile Saadet Partisinden geçişlerden kaynaklanıyor. Peki AK parti yüzde 42 ile tek başına iktidar olabilir mi? Faruk Acar "Çok zor ama ihtimal dahilinde" dedi.

"BİR KEZ DAHA ERKEN SEÇİM KARARI ALINIRSA..."

1 Kasım seçim sonuçları ile yine tek başına iktidar çıkmadığı taktirde AK Parti bir seçim kararı daha alırsa ne olur? Faruk Acar'ın bu konudaki kehaneti hayli iddialı oldu. Acar, "Ola ki seçime gittik yükseldik. Bir kere daha gidelim nasıl olsa geliyorlar gibi bir yanılgıyla seçime gidilirse AK Parti parçalanacaktır. AK Parti içinden yeni yapılar mutlaka buna ses çıkaracaklardır. Bunun faturası bir sonraki erken seçimde AK Parti'ye mutlaka kesilir." dedi.

MERAL AKŞENER İDDİASI

Faruk Acar'ın periscope canlı yayınındaki en dikkat çeken analizi ise Meral Akşener ile ilgili olandı. Faruk Acar'a göre Meral Akşener cumhurbaşkanlığı seçimine girse kazanabilirdi. Faruk Acar iddiasını şu şekilde dile getirdi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına ortak aday olarak Meral Akşener çıksaydı kazanırdı. Seçim mutlak suratle Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalacaktı. Orada da güçlü bir şansı olacaktı. Meral Akşener de Tuğrul Türkeş gibi bakanlığı kabul etseydi o zaman biz bugün MHP'nin barajını (aşıp - aşamamasını) konuşacaktık."

"MHP VEKİL KAYBEDECEK"

Tuğrul Türkeş'in AK Parti'ye geçmesiyle MHP'den oy geçişkenliği olmadığını belirtenFaruk Acar, buna karşılık Meral Akşener kararı sebebiyle bir vekil kaybedileceğini söyledi.Faruk Acar "MHP Meral Akşener'in seçildiği bölgedeki vekil sayısını kaybedecek. 2 tane vekil alıyordu biri gidecek" dedi.

HDP'NİN SON DURUMU NEDİR?

AK Parti'den HDP'ye giden Kürt seçmenin 1 Kasım'da geri dönüşü mümkün olur mu?Faruk Acar bu soruya şu yanıtı verdi: "MHP'nin diline gelen AK Parti Kürtler'e bugün söyleyecekleri kalmadı. Kopuş sadece AK Parti değil devlet düzeyinde de olabilir. Megri Megri'den bugün gelinen noktada Kürtler nezdinde AK Parti samimiyeti sorgulanır oldu."