Seçimleri en doğru tahmin eden anket firmasından Kılıçdaroğlu anketi

Seçimleri en doğru tahmin eden anket firmasından Kılıçdaroğlu anketi
Güncelleme:

14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri birinci ve ikinci tur oylaması sonuçlarını en doğru tahmin eden anket firmalarının başında gelen BETİMAR "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gitmeli mi, kalmalı mı" anketinin sonuçlarını açıkladı.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçimini yakın oranlarla tahmin eden BETİMAR, Cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde de en yakın sonuçları paylaşan şirket olmuştu.

Birçok anket yanılırken, BETİMAR Araştırma Şirketi dikkat çeken bir oranla sonuçları bildi.

BETİMAR, ilk turda nokta atışı tahmin yaparak 14 Mayıs seçiminde şu sonuçları açıklamıştı:

Recep Tayyip Erdoğan:  %49,1  

Kemal Kılıçdaroğlu:  %45,0 

Sinan Oğan: %5,6

Muharrem İnce (Çekildi)  %0,3 

BETİMAR'ın ikinci tur anketi ise şu şekildeydi:

Recep Tayyip Erdoğan: %52,19 (Resmi sonuç: Yüzde 52,10)

Kemal Kılıçdaroğlu: % 47,81 (Resmi sonuç: Yüzde 47.90)

ŞİMDİ DE İSTİFA ANKETİ YAYINLADI

Seçimi ondalık oranlarına kadar doğru tahmin eden BETİMAR şimdi ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifası üzerine bir anket yaptı.

Ankete katılanlara “Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığından istifa etmeli mi” sorusunu yönelten BETİMAR’ın araştırmasında dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmaya katılanların yüzde 62'si Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söylerken, yüzde 37'si istifa etmemesi yönünde görüş bildirdi.

14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri birinci ve ikinci tur oylaması sonuçlarını en doğru tahmin eden anket firmalarının başında gelen BETİMAR