Selahattin Demirtaş cezaevinden açık açık tehdit etti

Selahattin Demirtaş cezaevinden açık açık tehdit etti
Güncelleme:

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin terör koridorunu temizlemek için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nı ‘savaş’ olarak değerlendirerek hem iktidarı hem de muhalefet partilerini hedef aldı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden tehditler savurdu. PKK’ya yakın Yeni Özgür Politika’ya konuşan Demirtaş, terör örgütünü bütün Kürtlerin temsilcisi gibi göstermeye çalışarak, “Bu dönemlerde Kürtlerde yaşanan duygusal kopuş, aşırı milliyetçi savrulmalara yol açarsa bunun kimseye yararı olmaz.” ifadesini kullandı.

Muhalefet partilerine de tehditkâr açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Ancak hiç kimse bugünleri de unutmayacaktır elbette. Günü geldiğinde kimse bağrına taş falan basmayacaktır, o bir kere olur. Barış isteyen halka özeleştiri sorumluluğu, savaşın arkasında hizalanan muhalefettedir. Onların yerinde olsam Kürt halkını hafife almazdım. Bugünden başlayarak kendimi affettirmek için pratikte ikna edici adımlar atardım. Yoksa yarın geç kalınmış olabilir. “ dedi.

“İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE KÜRTLER HATIRLAYACAKTIR”

“Kürtlere sadece savaşı ve ölümü reva görenleri, Kürtler de günü geldiğinde tanımazlar.” ifadesini kullanan Demirtaş, “Dünyanın bütün güçleriyle görüşmeyi ve müzakere etmeyi meşru sayıp sıra Kürtlerle diyaloğa gelince “Teröristlerle görüşme yapılmaz” diyen iktidarı da muhalefeti de Kürtler hatırlayacaktır. Kürt siyaseti de ittifak politikasını sürdürecekse halkın bu hassasiyetini dikkate almalıdır. Bu kırılma giderilmeden mesafe kat edilemez diye düşünüyorum.” dedi.