Sevilen anchorman Demirtaş'ı böyle eleştirdi !

Sevilen anchorman Demirtaş'ı böyle eleştirdi !

"Teröre hayır, kardeşliğe evet" mitingi öncesi yapılan "Bayrağını al da gel" çağrısına tepki gösteren Selahattin Demirtaş'a, ünlü anchorman Fatih Portakal'dan sert bir cevap geldi.

Ankara'da sendikaların öncülüğüyle yapılacak olan, 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' mitingi öncesi yapılan 'Bayrağını al da gel' kampanyasını ırkçılığı tetikleyecek bir söz olarak değerlendiren HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'a, FOX Ana Haber Anchorman'ı Fatih Portakal'dan sert tepki geldi.

Portakal, şunları söyledi:

"TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜMEK IRKÇILIKSA..."

"Selahattin Demirtaş, bayrakla yürüyüşü ırkçılığını tetikleyen bir anlayış olarak dile getiriyor. Selahattin bey, sizler o mitinglerinizi yaparken, o kalabalığın içerisinde Türk bayrağını sallayan insanlar vardı. Siz siyasetçiler, yeri geldiğinde bu bayrağın kanında her insanımızın kanı olduğunu söylüyorsunuz. Irkçılıkla alakası yok, o bayrak bizim canımız, o bayrak bizim herşeyimiz. Bizim devlet olduğumuzu gösteren yegane kutsallardan bir tanesi. Siz onu eğer ırkçılık olarak dile getiriyorsanız, en büyük ırkçı sizsiniz! O bayrağa kimse laf etmesin, çünkü o bayrakta ecdadın kanı var arkadaş"