Sinan Oğan geri döndü !

Sinan Oğan geri döndü !

MHP'nin ihraç ettiği Sinan Oğan, mahkeme kararıyla partisine geri döndü.

MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde vekillerinin yarısını kaybetmesi tartışılırken, partide çok önemli bir başka gelişme daha yaşandı. MHP Disiplin Kurulu'nun Ağustos ayı sonunda partiden "ihraç ettiği", eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, mahkeme kararıyla partiye geri döndü.

MHP'ye geri döndüğünü Twitter üzerinden açıklayan Oğan, "adalet tecelli etti, partime geri döndüm" dedi. 

Oğan'ın açıklaması şöyle;

"Ömrümü fedaya hazır olduğum partimden şahsımı hukuka aykırı ihraç çabaları bugün itibarıyla boşa çıkmış, adalet tecelli etmiştir. Mahkeme hakkımda verilen hukuksuz ihraç kararını kesin olarak iptal etmiştir. Kimse ümitsizliğe kapılmasın, içinden geçtiğimiz bu kara günleri birbirimize kenetlenerek aşacağız ve Ülkücü Hareketi el birliği ile hakettiği yüksek noktaya taşıyacağız."

GENEL BAŞKANLIK MÜCADELESİ ÇIKAR MI?

Sinan Oğan'ın MHP'ye mahkeme kararıyla geri dönüşüyle birlikte, siyaset kulislerinde "MHP'de liderlik mücadelesi başlar mı" soruları da gündeme geldi.

1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oylarının düşmesi, vekil sayısının ise yarıya inmesi üzerine, dün gece MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin istifa ettiği iddiaları kulislere yayılmış, ancak önce MHP yetkilileri, ardından da bizzat Bahçeli bu söylentileri yalanlamıştı.

OĞAN'IN ADI "GENEL BAŞKANLIK" İÇİN GEÇİYORDU

MHP disiplin kurulu, Sinan Oğan'ı partiden "bağımsız faaliyetler içine girmesi" gerekçesiyle ihraç etmişti.
Oğan'ın adı, 7 Haziran seçimleri öncesinde MHP Genel Başkanlığı için geçmiş, bu söylentilerin yayılması üzerine o dönemde Iğdır Milletvekili olan Oğan önce MHP'nin milletvekili aday listesinden çıkarılmış, 7 Haziran seçimleri sonrasında ise partiden ihraç edilmişti.

Oğan, ihraç kararını mahkemeye götürmüştü. Mahkemenin verdiği kararla Ogan, MHP'ye yeniden dönmüş oldu.