Sinan Oğan'dan Başbakan Yıldırım'la ilgili çarpıcı iddia

Sinan Oğan'dan Başbakan Yıldırım'la ilgili çarpıcı iddia

MHP'li eski milletvekili Sinan Oğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisini Beştepe'den arayarak kendisini AK Parti'ye davet ederek milletvekilliği önerdiğini söyledi.

MHP'den ikinci kez ihraç edilen Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, AKP'den kendisine milletvekilliği teklifi geldiğini açıkladı. “Ülkem için ülküm için hayır” sloganı ile kampanya yürüten Oğan, telifin 1 Kasım seçimleri öncesinde Başbakan Binali Yıldırım'dan geldiğini söyledi. 2015 yılı Eylül ayında, o dönem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Binali Yıldırım'ın kendisini Beştepe'den telefonla aradığını belirten Oğan, görüşmenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığını ifade etti.

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre Oğan, Yıldırım ile daha önce iyi diyaloglarının olduğunu hatırlatıp şöyle dedi: “Aramızdaki bu münasebetlerimize istinaden beni Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan arayıp ‘Milletvekili adayımız olur musun? Iğdır ya da istediğin bir ilden seni aday gösterelim' dedi. MHP'den başka bir yerde asla siyaset düşünmüyorum diyerek bu teklifi reddettim.” Oğan referandum kampanyası için de şunları söyledi:

BARZANİ TEPKİSİ

“Ben halen ülkem için, ülküm için hayır mesajı ile sahadayım. Türklüğü ayaklarının altına alanlara nasıl evet dersin? Cumhuriyete saldıran, T.C.'yi tabelalardan kaldıranlar için nasıl evet dersin? 15 yıldır paralel devlet kuranlara nasıl evet dersin? Biz Türk, Türk Milleti diyemeyenler için hayır diyoruz. MHP kapatılmasın diye hayır diyoruz. Sayın Bahçeli, AKP'ye ‘Barzani ile bizim aramızda tercih yapın' diyor. Biz bunu şiddetle kınıyoruz.
MHP'nin Genel Başkanı kendisini Barzani ile bir tutamaz. ‘AKP, ilk durakta Bahçeli'yi indirecek Barzani'yi bindirecek' diyordum, haklı çıktım. Bahçeli'nin arkasında ülkücülerin desteği yok. Dolayısıyla sayın Bahçeli'yi bu kadar erken trenden indirip Barzani'yi bindireceklerini beklemiyorduk açıkçası. Aynı trende hem Bahçeli, hem Barzani olmaz. Şayet Barzani olacaksa Devlet Bey'in derhal o trenden inmesi lazım.”

Sözcü