''Sınırlarımıza dokunana dünyayı dar ederiz''

''Sınırlarımıza dokunana dünyayı dar ederiz''
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, çok sert açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Biz  sınırlarımıza dokunana dünyayı dar ederiz. Herkes bunu böyle bilsin." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Hatay İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada,  2019'daki yerel seçimlerde 15 ilçeyi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni  alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin en önemli virajının 2019'da  olduğunu aktaran Çalık, "Yerel yönetimleri alacağız, Meclisteki AK Parti  milletvekillerimizin sayısını arttırıcağız ve en önemlisi Cumhurbaşkanımızı Allah  nasip ederse 2019'da yüzde 61'le seçeceğiz." diye konuştu.

Çalık, Türkiye'nin sınırlarını korumak için terörle sonuna kadar  mücadele edeceğini dile getirerek, birilerinin terör örgütü kurmada alfabede harf  bırakmadığını vurguladı.

Örgütlerin isimlerinin farklı ancak hedeflerinin güçlü Türkiye'yi  engellemek olduğunu anlatan Çalık, hepsinin Türkiye'nin birliğini bozmak  istediğini aktardı.

Çalık, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaptıkları gibi Afrin'de de terör ve  terörist temizliği yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Allah nasip ederse Afrin'i de tamamen terörden ve teröristlerden  temizleyeceğiz. Suriye'nin sınır bütünlüğü bizim için önemli ama en önemlisi de o  terör örgütlerinin Reyhanlı'ya attığı bombalarda benim kardeşimin vefatıdır,  şehadetidir. Ülkemdeki vatandaşların çektiği dramdır. Terör örgütlerinin ülkeme  roket atarken, sivilleri öldürürken ses çıkarmayan AB, ABD bize 'Afrin'e  giremezler' diyemezler. Kendilerine aynı şey yapılmış olsaydı acaba ne  yaparlardı? Biz sınırlarımıza dokunana dünyayı dar ederiz. Herkes bunu böyle  bilsin."

"CUMHUR İTTİFAKI'NA KARŞI DURANLAR, YARIN ÇUKUR İTTİFAKI KURACAK"

Cumhur İttifakı'na da değinen Çalık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhur İttifakı millidir, Cumhur İttifakı yerlidir ve onun karşısında  duranlar da gayri millidir. Bugün Cumhur İttifakı'na karşı duranlar, yarın nasıl  kendilerince bir çukur ittifakı kuracaklar hepiniz göreceksiniz. Şimdiden  televizyonda söylüyorlar. 'HDP ile CHP'yle bilmem ne partisiyle bir araya  gelelim.' diyorlar. Allah rızası için terör örgütlerine payandalık yapan siyasi  partilerle siz nasıl ortaklık yapacaksınız? Ülkeme şehitlerim gelirken Hatay'a,  Reyhanlı'ya şehitler gelirken, terör örgütleri PKK, PYD, YPG buralara bombalar  atarken siz onların uzantılarıyla, ey CHP nasıl ittifak yapacaksınız? Hiç mi  yüreğiniz sızlamayacak? Hiç mi gözünüzden gözyaşı dökülmeyecek? Bu yaptığınız  ittifakla şehitlerimizin kemiklerini sızlatacaksınız. Bu yapacağınız ittifakla  gazilerimizin gözyaşına dökmesine neden olacaksınız."

Millete olan inançlarının hiç sarsılmadığını aktaran Çalık, "CHP'nin  yaptığı ittifak Kılıçdaroğlu'nun aldığı 8 seçim yenilgisinden sonra o ittifakla  birlikte de 9. seçim yenilgisi olacak inşallah. 8-0'dan 9-0'a geçecekler." dedi.