Son ankette dikkat çeken ayrıntı: MHP seçmeni Cumhur İttifakı’nı terk etti

Son ankette dikkat çeken ayrıntı: MHP seçmeni Cumhur İttifakı’nı terk etti
Güncelleme:

AK Parti'nin düzenli olarak yaptırdığı kamuoyu anketlerinin sonuncusunun sonuçları ortaya çıktı. AK Parti'nin son anketinde MHP seçmeninin AK Parti ile MHP'nin seçim için kurduğu Cumhur İttifakı'nı terk ettiği gözlemlendi.

Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın kurması beklenen partinin, AK Parti oylarını nasıl etkileyeceği yönünde tartışmalar yaşanırken, AK Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MHP seçmenindeki desteğinin azaldığı ortaya çıktı.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre, oylarında yaşanan gerilemeyi durdurmak için çareler arayan ve yeni partilere karşı da önlemler geliştirmeye çalışan AK Parti’de, yaptırılan kamuoyu araştırmaları ile güncel oy oranları takip ediliyor. İktidar partisinin anketlerden çıkan sonuçlara göre bir strateji oluşturmaya çalıştığı belirtilirken, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ile ilgili beklenmedik bir durumla karşılaşıldığı ifade edildi.

“ERDOĞAN’IN YENİDEN SEÇİLMESİNE YETMİYOR”

Partili bir yetkili, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarında MHP seçmeninde Erdoğan’a olan desteğin ciddi şekilde düştüğünü görüldüklerini belirtti. AK Partili isim konu ile ilgili, “24 Haziran 2018’de gerçekleşen seçimlerde oyunu milletvekilliğinde MHP’ye veren, ancak Cumhurbaşkanlığı’nda ise Cumhur İttifakı’nın dışında tercihte bulunan bir seçmen grubu vardı. Son dönemdeki gözlemlerimizde MHP seçmeninde ortaya çıkan bu durumun ilerlediğini görüyoruz. Şu anda MHP tabanından sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesine yetecek oranda bir destek gelmiyor” dedi.

AK Partili yetkili yaşanan bu durumun sebebi olarak ise, “Biz ekonomik krizin MHP seçmeninin eğiliminde de bir değişiklik yaratabileceğini tahmin ediyorduk ama Barış Pınarı Harekatı nedeniyle sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerinin büyük oranda süreceğini düşünüyorduk. MHP tabanındaki desteğin ciddi oranda azalması, beklediğimiz bir durum değildi. Yaşanan sorunun ekonomi ile ilgili olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 
 

Yeni Çağ