Son seçim anketini canlı yayında açıkladı: ''Oy farkı hiç bu kadar kapanmamıştı''

Güncelleme:

Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy, yaptığı son anketin sonuçlarını canlı yayında paylaştı. Aksoy, AK Parti ile CHP arasındaki oy farkının yüzde 2’nin dahi altına düştüğünü söyledi.

Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy, ‘Türkiye Gündemi 2021 51. Hafta Araştırması’nı TELE 1 ekranlarında yayınlanan TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sunduğu ‘5. Boyut’ programında ilk kez açıkladı.

Aksoy, araştırmanın yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla yapıldığını söyledi. TÜİK’in NUTS1 tanımına giren illerdeki verilere göre, AK Parti ile CHP arasındaki büyük fark neredeyse tamamen eridi.

 “İLK EVREDE AK PARTİ’NİN TAMAMLADIĞI BÖLÜMÜ CHP TAMAMLIYOR”

“Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna gelen yanıtları paylaşan Aksoy, daha önce yapılan anketlerde AK Parti’ye oy veren seçmenlerin sayıyı tamamladığını fakat CHP’nin bu farkı açtığını söyledi. “İlk evrede AKP’nin tamamladığı bölümü CHP seçmeni tamamlıyor” diyen Aksoy, şu bilgileri verdi:

“Kararsızlar dağıtılmadan verilen yanıtlara göre AKP, yüzde 26.7’de kalıyor. CHP ise ikinci sırada 24,5 ile yer alıyor. HDP ise 9,2. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise hata payının yüzde 3 oluşu göz önünde bulundurularak CHP’nin oyu yüzde 28,7’ye yükseliyor. Çok uzak olmayan bir geçmişte iki parti arasındaki farkın iki kata yakın olduğunu görüyorduk. Bu yüzde 2’ye kadar geriledi. Yüzde 2’nin de altına düştüğü oluyor.

Asgari ücretin açıklanmasıyla beraber yaşanan artış 0.4 düzeyinde. Bu artış seçmeninde somut bir dönüşüm yaratmadı. HDP’nin oyunun ne olacağını seçime çok yakın anlayabiliriz. Muhalif seçmen HDP’ye yükleniyor. HDP’yi barajın üzerinde çok net görebiliriz. MHP bütün araştırmalarda baraj yüzde 7’ye çekilmezse baraj altında kalıyor.