Son yerel seçim anketinden AK Parti'ye kötü haber

Son yerel seçim anketinden AK Parti'ye kötü haber
Güncelleme:

Abdulkadir Selvi Optimar'ın yaptığı son kamuoyu araştırmasını köşesinden paylaştı. Sonuçlara göre AK Parti son yerel seçimlere oranla ciddi bir oy kaybı yaşıyor.

Yerel seçimler yaklaşırken açıklanan yerel seçim anketlerine bir yenisi daha eklendi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Anketten ne çıktı?" başlıklı yazısında Optimar'ın son yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı.

Selvi, ankette yüzde 12'nin üzerinde olan kararsızların, dağıtılmadan önceki oranlara göre AK Parti % 39.6, CHP 21.4, MHP 13.2, İYİ Parti 3.2, HDP 2.1, SP 1.7, BBP 1.6, Vatan Partisi ise 0.2 olarak çıktığını aktardı.

Diğer yandan AK Parti ve MHP'nin yerel seçimde ittifak yapmayacağı kararının olumsuz olduğunu düşünenlerin oranının yüzde 32.7 belirten Selvi, olumlu bulanların oranı ise yüzde 45.6’ya yükseldiğini yazdı.

TÜRKİYE'DE EN GÜVENİLEN KURUM, CUMHURBAŞKANLIĞI ÇIKTI!

Ankette yer alan bir başka soru da Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisi sorusuydu. Bu sorunun yanıtını da okuyucularıyla paylaşan Selvi şu ifadelere yer verdi:

"Ankette, “Türkiye’de en güvendiğiniz kurum” da sorulmuş. Burada iğneyi başkalarına batırırken çuvaldızı kendimize batırmak istiyorum. İlk sırada yüzde 18.4’le Cumhurbaşkanlığı çıkıyor. Onu yüzde 13.5’le Emniyet, yüzde 8.4’le Anayasa Mahkemesi ve 7.7’yle Türk Silahlı Kuvvetleri takip ediyor. Peki medya nerede yer alıyor? Medya 0.4’lük güvenilirlik oranı ile 12’inci sırada geliyor. Yani en dipteyiz."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...