Soylu ile İmamoğlu arasında ''pejmürde sonrası'' ilk buluşma

Güncelleme:

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın 58. Ölüm Yıl Dönümü Anma Programı'nda bir araya geldi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 58'nci yıl dönümünde Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldılar. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma programı, Beyazıt Camii Müezzini Abdullah Yılmaz'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti, sonrasında da protokol konuşmaları ile devam etti. Başkan İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer protokol üyeleri ile Menderes'in kabrini ziyaret ederek dua edip karanfil bıraktı.

Soylu ile İmamoğlu arasında ''pejmürde sonrası'' ilk buluşma - Resim : 1

İmamoğlu, Merhum Menderes'in gelini Ümran Menderes ile bir süre sohbet etti. Menderes, İmamoğlu'na, “Hayırlı olsun. Allah kolaylıklar versin” dedi. İmamoğlu'nun kısa süre önce kayyum tartışması ve “pejmürde” polemiği yaşadığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile törende biraraya gelmesi ve tokalaşması dikkat çekti.

GENÇ KANATLAR'LA BULUŞTU

Başkan İmamoğlu anma programı öncesinde, Anıt Mezar'ın içinde bulunduğu yerleşkede yer alan Demokratlar Konfederasyonu'nu ziyaret etti. İmamoğlu burada, Türk Hava Kurumu Genç Kanatlar öğrencileri ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Pejmürde ederizSüleyman Soylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Pejmürde ederiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kayyumla görevden alınan belediye başkanlarıyla görüşmesini sert sözlerle eleştirdiği konuşmasında "Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net." demişti.
 

Seçiniz...