Suriyeli sığınmacı ''Sizi ülkenize göndereceğiz" diyen Özdağ'a bu yanıtı verdi

Güncelleme:

İstanbul'da en yüksek Suriyeli nüfusuna sahip Esenyurt ilçesini ziyaret eden Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Suriyeli bir gence "Sizin topraklarınıza dönmenizi sağlayacağız. Sonra turist olarak geri gelirsin" dedi. Suriyeli gencin Özdağ'a yanıtı ise "inşallah" oldu.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için çözüm projelerinin hazır olduğunu ve sığınmacıları Suriye'ye barış içerisinde geri göndereceklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacıların İstanbul'da en yoğun bulunduğu Esenyurt ilçesindeydi.

Esenyurt'ta esnaf ziyareti yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile Suriyeli bir genç arasındaki diyalog ise dikkat çekti. 

Özdağ'ın ziyareti sırasında Suriyeli bir genç ile sohbeti de dikkat çekti. Suriyeli gence "Sizin topraklarınıza dönmenizi sağlayacağız" diyen Özdağ'a Suriyeli genç "İnşallah" diye yanıt verdi. Özdağ gence "Suriye'ye gittikten sonra turist olarak geri gelirsin" dedi. Genç buna da "İnşallah" yanıtını verdi.

Türk vatandaşlarından Suriyeli sığınmacılar ile ilgili olarak şikayet olduğunu belirten Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Esenyurt sakini, "Bıktık artık Suriyelilerden, kurtarın bizi' diyor" ifadelerini kullandı.