Tam ''Abdulkadir Selvi'den al haberi'' diyecektik ki... Bu sefer geç kaldı!

Tam ''Abdulkadir Selvi'den al haberi'' diyecektik ki... Bu sefer geç kaldı!
Güncelleme:

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen ve özellikle son dönemde Sedat Peker'in yaptığı paylaşımlarda hedef aldığı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin seçim barajı içn nin hazırladığı değişikliği köşesine taşıdı. Ancak Selvi bu sefer kulis haberinde çok geç kaldı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler yasası hakkındaki çalışmaları yazdı. Selvi, Türkiye’de yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajının yarı oranında indirileceğini söyledi.

Ancak özellikle AK Parti kulislerinden daha resmi açıklama gelmeden aktardığı haberlerle bilinen Selvi bu sefer geç kaldı. Çünkü bu seçim barajı düzenlemesinin detayları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Hem de açıklama direk AK Parti'den gelmişti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada AK Parti'nin uzun süredir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum kapsamında üzerinde çalıştığı ve seçim barajının düşürülmesini de kapsayan 'Seçim Kanunu' hakkındaki değişikliğe ilişkin yol haritasını anlatmış ve "Seçim Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ilişkin, 5 mi, 7 mi, 10 mu olsun' tartışması çok gerçekçi bir tartışma. Biz bunu tartışıyoruz. Genel kanaatimiz, barajın indirilmesi yönünde" ifadelerini kullanmıştı.

Selvi bugün yazdı

AK Parti’nin yaptığı çalışmaya göre seçim barajının yüzde 5’e ineceğini söyleyen Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 5’e iniyor. Yüzde 7’ye inmesi eğilimi ağır basıyordu ama yüzde 5 üzerinde uzlaşmaya vardı. Ancak MHP’nin önerisi alınmadan seçim barajı kesin olarak yüzde 5’e indi diyemiyoruz.

Seçimlere ittifak halinde giren partiler açısından seçim barajının yüzde 10 olarak kalması ya da yüzde 12’ye çıkarılması gibi öneriler gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak için ayrıca baraj uygulanmasını doğru bulmamıştı. AK Parti’nin teklifinde ittifak için ayrı baraj yer almıyor. İttifakla ya da ittifaksız giren partiler açısından seçim barajı yüzde 5 olarak öneriliyor."

 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...